PANGSTART: Mjøndalen-trener Vegard Hansen har hatt mye å juble i comeback-sesongen på Norges øveste nivå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PANGSTART: Mjøndalen-trener Vegard Hansen har hatt mye å juble i comeback-sesongen på Norges øveste nivå. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Derfor drømmer Hansen om Molde-skalp

- Jeg merker en litt større usikkerhet der oppe nå.

De senket Rosenborg. Fredag fortsetter Mjøndalen jakten på gigantene i eliteserien i fotball mot Molde. Snuoperasjon mot Rosenborg - 0-2 ble til 3-2-seier - er sesongens største enkeltoverraskelse i eliteserien.

- Vi kan håpe og drømme. Jeg tviler på at det rekker mot Molde. Vi klarte RBK, men da hadde vi flaks, sier MIF-trener Vegard Hansen til NTB.

I forhåndstipsene var de topp og bunn. Fredag kan Mjøndalen gå forbi Molde på tabellen.

- Jeg tror ikke Molde undervurderer oss. Men jeg senser en litt større usikkerhet der oppe enn i fjor. Det kan slå begge veier for dem. Molde må vinne. Vi må ingenting.

Ikke mange så Mjøndalen på 10.-plassen etter ni serierunder. Beinhard jobbing, tøffe taklinger og gode dødballer er MIFs sterkeste egenskaper.

Mindre - Molde er normalt bedre enn oss i ni av ti kamper. De har slått oss klart i cupen to år på rad (2-0 og 4-1). Da var forskjellen to divisjoner i kvalitet. Denne gangen håper vi at den er én, og at vi kan holde følge lenge og skape spenning.

- Vi har tatt tolv poeng så langt, og det gleder meg at vi ikke er blitt helt utspilt i noen av kampene. Vi har hengt med og ikke helt ranet til oss poengene, sier Hansen.

Skulle Molde spille uavgjort samtidig som RBK vinner sin kamp denne runden, vil differansen være hele ti poeng i favør trønderne. Da er også en tredel av sesongen spilt.

- Holder RBK unna sesongen ut?

- Så langt ser de ut som det klart beste laget. De har et bunnsolid kollektiv, gode enkeltspillere og er i flyt. Den kan holde lenge, sier Hansen.

Resten av serierunden, søndag: Haugesund - Strømsgodset

Mandag: Lillestrøm - Bodø/Glimt, Tromsø - Odd, Stabæk - Rosenborg, Aalesund - Viking, Sandefjord - Vålerenga, Start - Sarpsborg.

(NTB)