Frida Karlsson

Derfor dropper skiesset høyden

Mens de andre svenske langrennsløperne er på høydesamling i Val Senales har Frida Karlsson (22) valgt å bli hjemme. Nå forklarer hun hvorfor.

PREGET AV SKADER: Frida Karlsson har i lang tid vært preget av skader. Det er imidlertid ikke grunnen til at hun står over høydesamling i Italia.Foto: Fredrik Hagen / NTB
PREGET AV SKADER: Frida Karlsson har i lang tid vært preget av skader. Det er imidlertid ikke grunnen til at hun står over høydesamling i Italia.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har valgt å være i Sverige for å få høyere kvalitet på trening, sier Karlsson til SVT Sport, om hvorfor hun har valgt å droppe trening i høyden.

Svergies yndling har tidligere blitt tvunget til å trappe ned på treningen, da hun har vært på grensen til overtrening.

Og debatten rundt hvordan det egentlig står til med Karlsson startet for alvor da NRKs Torgeir Bjørn og svenske Torbjörn Nordvall gikk ut og sa at de mente svenskene ikke hadde kontroll, i jakten på å ta igjen forspranget til Therese Johaug inn mot OL-sesongen.

- Nei, nei, nei. De har ikke kontroll. Ser du på for eksempel Frida Karlsson, som har jevnlige avbrekk, så er det ingenting som er under kontroll, uttalte også TV2s Petter Skinstad i september.

KNUST: Tatjana Sorina ble overrasket da han ble med Therese Johaug på trening. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer

Tidligere i høst slo imidlertid Karlsson tilbake mot blant andre Skinstads kritikk. Hun understreket at de ikke visste mer enn en brøkdel av hvordan treningen hennes så ut.

Men overtrening er imidlertid ikke tilfelle nå. Snarere tvert imot, understreker skiesset.

- Jeg er hjemme for å kunne trene mer, for å få mer kvalitet og hardere trening enn om jeg skulle trene i høyden, sier Karlsson i intervjuet med SVT.

Støttet den svenske rivalen

I forbindelse med nordmennenes høydesamling i Val Senales ble Johaug konfrontert med speuklasjonene rundt sin svenske rival, av Expressen.

Johaug mener imidlertid at avgjørelsen om å stå over høydesamlingen, vil ha null betydning for sesongen.

Hun understrekte samtidig at ingen trenger å være redde for at Karlsson skal gå fort når startskuddet går i Kuusamo. Det gjør ihvertfall ikke Johaug selv, påpekte hun.

- Frida skal verken lese eller høre på alt andre sier. Isteden skal hun slå tilbake når sesongen starter, sa Johaug.

STØTTER RIVALEN: Therse Johaug oppfordrer Karlsson å slå tilbake mot kritikerne. Foto: Torstein Bøe / NTB
STØTTER RIVALEN: Therse Johaug oppfordrer Karlsson å slå tilbake mot kritikerne. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Vinterens store høydepunkt er OL i Beijing, som går av stabelen 4.februar. Men veien dit, ser Karlsson på som ren forberedelse.

- I år ser jeg på VM som et steg på veien mot det store målet som er OL. Det er i OL jeg vil prestere på topp, og fram til da sitter jeg stille i båten og vil egentlig bare få kvitteringer på at jeg er på rett vei, avslutter Karlsson i intervjuet med SVT.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer