MUSTASJE PÅ MANDAG: Vegard Forren under landslagets trening på Ferencvaros stadion mandag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
MUSTASJE PÅ MANDAG: Vegard Forren under landslagets trening på Ferencvaros stadion mandag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

Derfor droppet Forren movember

Barten ble igjen i Ungarn.


BUDAPEST (Dagbladet): Det er ikke en selvfølge at man gjør suksess med bart bare fordi man er trønder.

Det har Vegard Forren fått erfare etter at han den første halvdelen av november sluttet seg til Movember-aksjonen ved å la håret gro fritt på overleppa.

Molde FK-trønderen stilte på landslagssamling med søvnunderskudd og bart på mandag, men på tirsdagens trening og gårsdagens kamp mot Ungarn, var han glattbarbert.

På vei hjem fra Budapest i dag, innrømmet Forren at det er massiv kritikk mot ansiktsbehåringen som fikk ham til å gripe til høvelen.

- Det var mye dårlige tilbakemeldinger, først og fremst. Pluss at den begynte å klø litt. Så det var på tide, sier han.

- Hvor kom klagene fra - var det venner og bekjente?

- Det var fra over hele landet, skulle jeg til å si.

Men han modererer seg etter hvert noe, og lander til slutt på at det var hensynet til eget velvære som veide tyngst i bartevalget - ikke de dårlige tilbakemeldingene.

- Neida, det var vel først og fremst fordi den begynte å bli litt plagsom. Det er vel heller ikke helt min stil, sier han.

24-åringen fra Kyrksæterøra avsluttet i går en god landslagshøst der han har spilt seg inn som en soleklar makker for Brede Hangeland i det norske midtforsvaret, og er fortsatt en av de heteste kandidatene til å bli Norges neste fotballeksport.

Også i går var han god, og fikk som en av fire norske spillere 7 poeng på Dagbladets spillerbørs.

GLATT I GÅR: Forren - uten bart - i hodeduell med Bundesliga-toppscorer Ádám Szalai under bortekampen mot Ungarn i går. Foto: BELA SZANDELSZKY / AP / NTB SCANPIX
GLATT I GÅR: Forren - uten bart - i hodeduell med Bundesliga-toppscorer Ádám Szalai under bortekampen mot Ungarn i går. Foto: BELA SZANDELSZKY / AP / NTB SCANPIX Vis mer