Derfor droppet han Molde og RBK

Tirsdag ettermiddag ble Stefan Strandberg (32) klar for Vålerenga. Hovedpersonen forteller at interessen har vært enorm.

PRESENTERES: Stefan Strandberg (midten) er klar for Vålerenga. Her sammen med sportssjef Joacim Jonsson (t.v.) og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Christian August Cederblad
PRESENTERES: Stefan Strandberg (midten) er klar for Vålerenga. Her sammen med sportssjef Joacim Jonsson (t.v.) og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Christian August Cederblad Vis mer
Publisert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Den norske landslagsmidtstopperen har skrevet under på en to år lang avtale med gamleklubben VIF, som han spilte for fra 2009 til 2012.

I forkant av Vålerenga-overgangen bekrefter Strandberg han hadde sjansen til å signere for en rekke klubber i utlandet, i tillegg til både Molde og Rosenborg i Eliteserien.

KLASSEFORSKJELL: Stefan Strandberg mente Sverige ble pissa på av Erling Braut Haaland og Norge. Video: Rødt Kort. Vis mer

Til Dagbladet røper Strandberg hvorfor han bestemte seg for å vrake Molde og RBK - og heller satse på Dag-Eilev Fagermos mannskap.

- Det er Oslo som er hjemmet for meg. Jeg har kjæreste fra Groruddalen og familien min bor her, så det var et enkelt valg, forklarer 32-åringen.

Han fortsetter:

- Jeg har vært nære flere klubber. Dette er det vinduet der jeg i hele karrieren har hatt flest tilbud. Men når alt kom til alt kom jeg fram til at Vålerenga var det beste valget.

Målet

- Du har ei fortid i Rosenborg, hvordan blir det å møte de igjen?

- Det blir bare fint. Jeg har masse gode venner i Rosenborg. Jeg har et godt forhold til alle der oppe, så det blir null problem, sier Strandberg.

På spørsmål om hva som er målet hans med å komme tilbake til Vålerenga, svarer Strandberg at han ønsker å hjelpe klubben tilbake der den hører hjemme.

- Jeg kan ikke frelse Vålerenga på noen som helst måte, men jeg håper jeg kan bidra med mine kvaliteter, og dra klubben mot toppen, men det blir ikke på egenhånd.

FOR NORGE: Stefan Strandberg. Foto: Lise Åserud / NTB
FOR NORGE: Stefan Strandberg. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Sjeldent

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson er svært fornøyd med å ha Strandberg på plass på Intility Arena.

- Dette er ikke en kjempeovergang, det er en monsterovergang. Det er ikke hver dag et eliteserielag kan hente en spiller som ikke bare er landslagsspiller, men faktisk en bærebjelke for Norge. Det er sjeldent, sier Jonsson til Dagbladet.

Han forklarer at Vålerenga har vært i dialog med Strandberg de siste 3,5 månedene. Det har vært alt annet enn sikkert at de skulle klare å dra signeringen i land.

HEMMELIG OPPLADNING: Norge vant 1-0 mot Serbia, Stefan Strandberg røper hvordan han stoppet superspissen. Vis mer

- Vi har jobbet helt vilt lenge med det. Den ene dagen har vi tenkt at «dette ser bra ut», mens den andre dagen har vi tenkt at «det er kjørt». Det gjorde vi etter Nations League. Da var han så god at vi trodde det ikke ville gå, men til syvende og sist var det mulig.

Italia-besøk

Jonsson omtaler det som «fantastisk» å ha Strandberg på plass i Vålerenga etter så lang tid og så mye arbeid. Den svenske sportssjefen reiste selv flere ganger til Italia, første gang i midten av april, for å besøke og overbevise Strandberg. Han forteller om en SMS-utveksling mellom partene som var så lang at den er «umulig å komme seg gjennom».

- Blir han blant de best betalte spillerne i Eliteserien?

HAR GRUNN TIL Å SMILE: Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo etter eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga på Sarpsborg stadion. Foto: Christoffer Andersen / NTB
HAR GRUNN TIL Å SMILE: Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo etter eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga på Sarpsborg stadion. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer

- Når Stefan kommer hjem er det klart at han får en god lønn. Selvfølgelig får han det, men vi har prinsipper og setter ikke Vålerenga i en risikosituasjon.

Etter en fryktelig periode med fem tap og to uavgjort på sju eliteseriekamper har Vålerenga begynt å ta trepoengere. De siste fire ligakampene har alle endt med seirer.

VIF har med det klatret fra nedrykksstriden til 6. plass på tabellen. Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mener overfor Dagblader at Oslo-klubben kan ta ytterligere steg på tabellen med Strandberg i stallen.

- Jeg er veldig glad for at han er her. Det skal egentlig ikke være mulig, men for en klubb som Vålerenga er det heldigvis mulig. Det er viktig at vi får inn den typen som han er, for vi har slitt med sentrallinjen, sier Fagermo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer