Derfor dukket fotballstjernene opp med mattestykker på draktene sine

18 prosent har skylda.

MATTEGIMMICK: Romanias landslag trente med mattestykker i stedet for draktnummerne i forkant av landskampen mot Spania søndag.Foto: AFP / DANIEL MIHAILESCU / NTB Scanpix
MATTEGIMMICK: Romanias landslag trente med mattestykker i stedet for draktnummerne i forkant av landskampen mot Spania søndag.Foto: AFP / DANIEL MIHAILESCU / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Spania og Romania er kvalifisert for sommerens EM-sluttspill, og søndag møttes de til treningskamp i rumenske Cluj i den internasjonale landslagspausen. 

Romania møter Frankrike, Albania og Sveits i sommerens sluttspill, mens Spania skal bryne seg på Kroatia, Tsjekkia og Tyrkia i gruppespillet. 

Men der feterte fotballspillere stort sett kritiseres for å bare bry seg om seg og sitt, har det rumenske fotballforbundet forsøkt å gjøre noe samfunnsnyttig ut av treningskampen mot Spania. Det er den skrekkelige skolestatistikken i landet som skal være grunnen til det. Ifølge den engelske avisa The Mirror hopper 18 prosent av alle rumenske ungdommer ut av skolen før den er fullført. Statistikken er den dårligste i hele EU. 

For å bidra til økt interesse for skolefag utstyrte de rumenske spillerne treningsdraktene sine med mattestykker i stedet for de opprinnelige draktnummerne i forkant av kampen. 

På den måten kunne nysgjerrrige fotballfans i stedet regne seg fram til draktnummeret framfor bare å få det servert. I tillegg skulle det vises en video i forkant av kampen for å hjelpe rumenske barn med matteforståelsen, skriver The Mirror. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer