Copello rørt av Warholm-gest:

- Derfor dyttet jeg Warholm

Tyrkiske Yasmani Copello hyller Karsten Warholm både som utøver og medmenneske. Men én uttalelse får trener Leif Olav Alnes til å reagere. - Da tror jeg han må komme på besøk.

ROSER HVERANDRE: Yasmani Copello og Karsten Warholm etter 400 meter hekk under EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB
ROSER HVERANDRE: Yasmani Copello og Karsten Warholm etter 400 meter hekk under EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (Dagbladet): Karsten Warholm utvidet fredag kveld sin formidable gullrekke i mesterskap: VM-gull i London i 2017, EM-gull i Berlin i 2018, VM-gull i Doha i 2019, OL-gull Tokyo 2021 og nå EM-gull i München i 2022.

Så overlegen var 26-åringen fra Ulsteinvik i finalen at han etter målgang hadde overskudd til å hjelpe og dra flere av rivalene opp fra bakken, hvor konkurrentene lå strødd mens Warholm feiret gullet med flagget over skuldrene.

Én av dem som mottok Warholms hjelpende hånd var den tyrkiske medaljegrossisten Yasmani Copello, som imidlertid først valgte å bli liggende, preget av skaden i armen som han pådro seg da han kastet seg fram over målstreken for å kapre EM-bronsen.

SØNDERKNUST: Supertalentet Andrea Rooth spås en lysende framtid på friidrettsbanen, men EM-debuten ble alt annet enn lystig, tyskerne sliter med å uttale navnet til Amalie Iuel og Karsten Warholm slaktes for TV-opptreden. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

- Jeg dyttet Warholm

Etter nervepirrende sekunder i påvente av en endelig dom fra fotofinish-bildene, kunne Copello juble over at bronsen ble sikret med minst mulig margin.

Den første som gratulerte tyrkeren var gullvinner Karsten Warholm.

Da bruste det i Copellos indre. Han tok tak i Warholm, ga ham en bamseklem, før han like godt fulgte opp med å dytte nordmannen i ryggen i euforien.

Når Dagbladet viser den tyrkiske 400 meter hekk-profilen bildene av situasjonen, smiler han bredt.

MESTER: Karsten Warholm vant EM-finalen på 400 meter hekk foran Wilfried Happio og Yasmani Copello. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
MESTER: Karsten Warholm vant EM-finalen på 400 meter hekk foran Wilfried Happio og Yasmani Copello. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

- Haha, ja, jeg dyttet ham. Jeg gjorde det av glede. Det var så sterke følelser. Og jeg er så glad i Karsten. Det var en dytt av kjærlighet, sier Yasmani Copello til Dagbladet - og legger til:

- Min reaksjon der var veldig bra. Og det var herlig å dele det med Karsten. Han er en veldig god venn og en skikkelig bra fyr.

- Undervurdert

De unte hverandre medalje, i et år hvor begge har slitt med skader. Warholms skade fra sesongåpningen i Marokko ødela oppkjøringen til VM i Eugene. Det samme var tilfelle for Copello, som har slitt med en hamstringsskade.

- Jeg har hatt et veldig vanskelig år med skadeplager. Det har Karsten også. Dette fortjente vi, sier Copello.

Karsten Warholm deler samme oppfatning.

- Copello er en veldig undervurdert løper, som jeg har slitt mye mot og som jeg ser opp til. Det var han som vant da jeg kom opp. Nå har det snudd litt, men han finner alltid en vei inn i toppen. Jeg er faktisk veldig glad på hans vegne, sier Warholm til Dagbladet.

LAMSLÅTT: Karsten Warholm gjorde som han ville og tok EM-gull på 400 meter hekk, men konkurrentens beskjed gjorde nordmannen taus etter målgang. Amalie Iuel blir pinlig berørt av jubelbildene, og Jakob Ingebrigtsen refser brorens oppførsel på sosiale medier. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

Når vakre og store idrettsøyeblikk inntreffer i 400 meter hekk-sammenheng, er det én mann som sjelden unngår muligheten til å forevige øyeblikket: Leif Olav Alnes.

- Ja, det var et flott øyeblikk. Jeg tok mange bilder av det. Det er stor respekt mellom 400 meter hekk-løperne, fordi de vet hvor mye alle jobber, sier Alnes til Dagbladet.

Overraskende uttalelse

Men suksesstreneren til Karsten Warholm er ikke enig i alt tyrkiske Copello sier.

Blant annet stusser Alnes over tyrkerens uttalelser overfor Dagbladet fredag kveld. Da sa Copello:

- Karsten er tidenes beste på 400 meter hekk. Karsten er Messi, og jeg er Ronaldo, sier Copello til Dagbladet.

- Hva legger du i det?

- Jeg må trene, trene, trene. Karsten får alt mer naturlig. Derfor er han Messi.

TV-BLEMME: De svenske friidrettsekspertene har ikke alltid kontroll på hvordan den norske stjerna Karsten Warholm ser ut. VIdeo: Løkås/Godø Vis mer

Reagerer: - Må komme på besøk

Om disse uttalelsene sier Alnes:

- Da tror jeg Copello må komme på besøk.

- Kan du utdype det?

- Vi trener ganske hardt for det. Veldig hardt.

- Har de et annet inntrykk utenfra enn det dere har fra innsida, at Karsten har fått ting mer naturlig enn han har?

- Ja, det tror jeg absolutt, når han forklarer det sånn. Men hvis du stiller opp hele rekka i bokseren og ingen visste noen ting, er det ikke sikkert at Karsten hadde fått flest stemmer.

OVERTENNINIG: Amalie Iuel fikk full overtenning da Karsten Warholm sikret gullet i EM. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

Nettopp det påpekte Warholm i et intervju med Dagbladet tidligere i år.

- Hadde du tatt meg og stilt meg opp i baris sammen med alle disse gutta – og du skulle prøve å tippe hvem som er best basert på hva du ser – tror jeg ikke at valget hadde falt på meg, sa Warholm til Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Jeg tror at mange av disse har fysiske forutsetninger som trumfer mine. Barisbildene lyver sånn sett. Men jeg er overbevist om at arbeidet vi gjør, i hvert fall hittil, har trumfet det arbeidet som de andre gjort, påpeker sunnmøringen.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Video: Løkås/Godø Vis mer

Verdensrekordholderen tror ikke at han har et bedre utgangspunkt og større talent enn konkurrentene, selv om han beviselig er tidenes raskeste på distansen.

- Jeg er også talentfull, men jeg tror mange av konkurrentene mine har fartsressurser og forutsetninger som er helt enorme. Jeg føler at vi har klart å tyne potensialet mitt i veldig stor grad. Derfor ville det vært dumt å dele for mye. Attityden vår er vårt trumfkort.

Da Dagbladet nevnte Messi- og Ronaldo-sammenlikningen til Copello for Warholm etter EM-gullet, ble han først satt ut.

Se øyeblikket her:

SATT UT: Karsten Warholm blir satt ut av konkurrentens beskjed. Video: Løkås/Godø. Klipp NRK Vis mer

Så sa friidrettsstjerna fra Ulsteinvik:

- Jeg føler personlig at jeg jobber ganske hardt for mine resultater. Jeg har veldig stor respekt for Copello, så la oss ikke lage en stor diskusjon av det her og nå.

- Driter i det

Like før Warholm vant et overlegent EM-gull på 400 meter hekk fredag kveld, gjorde nederlandske Femke Bol det samme i kvinnenes finale på samme distanse.

Bol vant også 400 meter flatt tidligere i mesterskapet – og sikret seg den ettertraktede dobbelen.

Å doble med begge distansene i EM vurderte også Warholm lenge, men etter skaden som sunnmøringen pådro seg i sesongdebuten, la han den ideen på is.

Tidene fra EM-finalen på 400 meter flatt ga imidlertid et signal om at Warholm kunne kjempet om gull også der i dette mesterskapet.

Når Dagbladet nevner dette for sunnmøringen, sier han:

- Hadde det ikke vært for skaden og om grunnlaget hadde vært bedre, hadde jeg doblet. Det var en perfekt tidsplan for det i dette EM-et. Det er litt dumt å ikke få muligheten til det. Men akkurat nå driter jeg i det. Jeg er bare sykt fornøyd med gullet, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer