Derfor er både Liverpool, Manchester City og Arsenal på tynn is

Tallenes tale er klar.

I BESTE FALL TO: Verken Liverpool, Manchester City eller Arsenal ser ut til å kapre gruppeseieren i sine respektive Champions League-grupper. Det er dårlig nytt med tanke på avansement videre fra åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix
I BESTE FALL TO: Verken Liverpool, Manchester City eller Arsenal ser ut til å kapre gruppeseieren i sine respektive Champions League-grupper. Det er dårlig nytt med tanke på avansement videre fra åttedelsfinalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Følg kveldens runde i Champions League fra 20.45

(Dagbladet): Arsene Wengers mannskap så lenge ut til å ha kampen om gruppeseier i egne hender under gårsdagens kamp mot Anderlecht i Champions League.

Men alt snudde den siste halvtimen, og 3-0 ble til 3-3. Dermed ligger plutselig Arsenal hele fem poeng bak Dortmund i gruppe D, og må ha hjelp om de skal klare å tukte tyskerne.

Den samme visa gjelder for både Liverpool og Manchester City.

Tallenes tale Liverpool er allerede matematisk sjanseløse på gruppeseieren etter at de tapte 0-1 for Real Madrid i går kveld, mens Manchester City må håpe på et aldri så lite mirakel om de skal klare å ta igjen suverene Bayern Munchen.

Det er dårlig nytt med tanke på avansement videre i turneringen.

Tall The Independent har sett på, viser nemlig at over de siste ti årene er det over 70 prosent sjanse for at gruppetoeren ryker ut allerede i åttedelsfinalen.

Chelsea er så langt det eneste engelske laget som ser ut til å stikke av med seieren i sin gruppe, og kan dermed håpe på enklere motstand når sluttspillet starter i februar.

Tøff motstand Skulle Liverpool, Arsenal og Manchester City likevel karre seg videre som nummer to i sine respektive grupper venter altså hard mostand.

De kan ikke møte andre engelske lag, så Chelsea er ute av bilde, men det mangler ikke på solid opposisjon.

Forutsatt at Atletico Madrid, Real Madrid, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Bayern Munich, PSG/Barcelona, Chelsea og FC Porto stikker av med seieren i sine grupper (noe som virker mest sannsynlig i skrivende stund), blir de mulige åttedelsfinalemotstanderne da som følger:

Arsenal: Atletico Madrid, Real Madrid, Bayer Leverkusen, Bayern Munchen, PSG/Barcelona eller FC Porto.

Liverpool: Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, PSG/Barcelona eller FC Porto.

Manchester City: Atletico Madrid, Real Madrid, Bayer Leverkusen, PSG/Barcelona eller FC Porto.