Derfor er Bjørgen bedre enn noensinne

Får skryt av landslagstreneren.

GODE FORHOLD:  Marit Bjørgen på høydesamling i Val Senales. Foto: NTB Scanpix
GODE FORHOLD: Marit Bjørgen på høydesamling i Val Senales. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Val Senales (NTB-Egil Sæther): Landslagstrener Egil Kristiansen er imponert over hva Bjørgen får til. På 3000 meters høyde i Val Senales har hun igjen vært dronningen.

Bjørgen ler når hun hører hva Kristiansen har sagt. Han har vært en del av treningsteamet hennes i alle de årene som hun har vært på breen i Nord-Italia, og da snakker vi om 15 år.

- Det har gått veldig bra for meg foran denne sesongen. Ting har stemt hele veien, og overskuddet er der. Det skjedde noe rundt august, og siden har alt vært veldig bra, sa Bjørgen da NTB fikk prate med henne på Sport Hotell Kurzras onsdag ettermiddag.

Like mye I juni var Rognes-løperen klar på at hun skulle trene mindre, men slik er det ikke blitt. Gammel vane er vond å vende. Trolig ender hun opp med rundt 950 treningstimer denne sesongen også.

- Antall treningstimer er omtrent det samme som i fjor. Jeg har bare lagt det opp annerledes og hatt en hviledag i uka. Jeg har hele tiden følt at jeg har vært på riktig side.

- Planen om færre treningstimer har ikke blitt fulgt?

- Nei, hvis du teller opp, så er det nok på omtrent samme nivå. Det er ikke så enkelt å holde igjen når jeg har følt at det har stemt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer