Fotball:

Derfor er Bundesliga-sensasjonen det mest forhatte laget i Tyskland

En ukjent klubb har hatt tidenes beste sesongstart av et nyopprykket lag i Bundesliga. Red Bull-prosjektet RB Leipzig er elsket av noen - og hatet av mange.

SENSASJON: RB Leipzig, som ligger på sølvplass i Bundesliga, feirer scoring mot Werder Bremen 23. oktober. Foto: EPA/Jan Woitas
SENSASJON: RB Leipzig, som ligger på sølvplass i Bundesliga, feirer scoring mot Werder Bremen 23. oktober. Foto: EPA/Jan Woitas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt i toppen av Bundesliga, rett bak Bayern München, ligger det et lag som ble stiftet for kun syv år siden.

Da RB Leipzig ble stiftet i 2009, begynte de i femtedivisjon. Nå har de ett tap på de første femten kampene i Bundesliga.

Så bra start har aldri noen fått i Tysklands øverste divisjon etter et opprykk fra 2. Bundesliga. Det har ført dem opp på andreplass, á poeng med giganten Bayern Munchen, foran lag som Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen.

Det er det ikke alle som liker.

- Et produkt og en livsstil

Da Borussia Dortmund skulle spille sesongens første bortekamp mot RB Leipzig, boikottet supporterne kampen for å vise sin avsky mot laget som er det første Bundseliga-laget fra Øst-Tyskland siden 2009. Dette var begrunnelsen:

- Leipzig driver med dette for å selge et produkt og en livsstil. Dortmund tjener også penger, men det er med fotballmessige hensikter, sa Jan-Henrik Gruszecki, som var en av de som protesterte.

Dortmund-supporterne hørte heller kampen på radio.

Okseoppdrett

I bortekampen mot Union Berlin i 2014 holdt hjemmelagets supportere kjeft det første kvarteret som en protest mot måten RB Leipzig driver på. Samme Union Berlin har et kampprogram der en side alltid er viet til motstanderne. Da de skulle møte RB Leipzig var denne siden fylt av en artikkel på 700 ord om okseoppdrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer