Derfor er Carlsen i storform: Endret opplegget rett før VM-starten

Fikk eksperthjelp.

GODT HUMØR: Magnus Carlsen har sett ut til å være i strålende form i Sotsji. Her sammen med manager Espen Agdestein under åpningsseremonien. Legenden Bobby Spassky til venstre. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
GODT HUMØR: Magnus Carlsen har sett ut til å være i strålende form i Sotsji. Her sammen med manager Espen Agdestein under åpningsseremonien. Legenden Bobby Spassky til venstre. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen ser ut til å ha opparbeidet seg et voldsomt overskudd i forkant av VM-kampen mot Vishy Anand. Helt siden 23-åringen ankom Sotsji sist tirsdag, har han vært et eneste stort smil. Etter maratonpartiet på fem timer og 21 minutter i går, var han tilsynelatende helt upåvirket på pressekonferansen etterpå.

Nå viser det seg at det er langt fra tilfeldig. For etter å ha rådført seg med eksperter på kosthold og trening, har Carlsen for første gang endret opplegget sitt i forkant av årets VM-kamp.

Nye rutiner Selv om det kan høres ut som små justeringer, kan det gi store utslag. Under tidligere turneringer har nordmannen, som er et uttalt B-menneske, for eksemepel likt å sove helt frem til det gjenstår bare et par timer til partistart.

I Sotsji er ikke lenger det tilfellet. Nå står Carlsen opp om morgenen eller tidlig formiddag. Grunnen er at han skal rekke å få i seg to måltider før start, som vil gi ham mer energi under partiene.

 - Nå spiser Magnus frokost klokken elleve (lokal tid, som er to timer foran Norge) og en litt lettere lunsj før han skal spille. I fjor spiste han kun et måltid klokken ett, forteller hans private kokk, navnebror Magnus Forssell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer