STORT HJERTE: Cristiano Ronaldo topper lista over idrettsstjerner som har donert mest til veldedighet. Foto: EPA/XI YA CHINA OUT
STORT HJERTE: Cristiano Ronaldo topper lista over idrettsstjerner som har donert mest til veldedighet. Foto: EPA/XI YA CHINA OUTVis mer

Derfor er Cristiano Ronaldo verdens mest gavmilde idrettsstjerne

- Når du hjelper andre, får du noe tilbake.

(Dagbladet): Han kan virke arrogant til tider, Cristiano Ronaldo (30). Spesielt når han feirer en lagkamerats scoring som om han har scoret målet selv.

Men sannheten er at portugiseren har et stort hjerte. Faktisk har han idrettsverdenens «største». Det kommer fram av ei liste satt opp av DoSomething.org.

De har laget en oversikt over idrettsstjernene som gir mest penger til veldedighet. Den topper Cristiano Ronaldo, foran fribryteren John Cena og tennisdronninga Serena Williams.

«Ronaldo topper lista fordi han går lengre enn noen andre i veldedighetsarbeid,» begrunnes det med.

Blant sakene Ronaldo engasjerer seg i er sult, overvekt og biologisk mangfold. Ifølge nettstedet Look To The Stars er dette bare et fåtall av sakene han har støttet.

Ronaldo har også donert drøyt 600 000 til en 10-årig fan som trengte hjernekirurgi, og 1,3 millioner til et kreftsykehus i Portugal som behandlet moren hans.

Ifølge Daily Telegraph sa Real Madrid-stjerna dette om sin innsats i veldedighetsarbeid:

- Faren min lærte meg at når du hjelper andre mennesker, vil Gud gi deg dobbelt tilbake. Det har virkelig skjedd med meg. Når jeg har hjulpet mennesker som er i nød, har Gud hjulpet meg mer.

Ifølge avisa har Real Madrid-stjerna en ukelønn på snaut tre millioner.

Andre store stjerner som Neymar (5), LeBron James (6) og Lindsey Vonn (15) er også å finne på lista.