KLAR FOR VM-DRAMA: Sander Sagosen (t.h.), Bjarte Myrhol og Torbjørn Bergerud er spente før VM-kampen mot Danmark torsdag. Seier gir én fot i semifinalen, mener spillerne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR VM-DRAMA: Sander Sagosen (t.h.), Bjarte Myrhol og Torbjørn Bergerud er spente før VM-kampen mot Danmark torsdag. Seier gir én fot i semifinalen, mener spillerne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Veien videre i håndball-VM:

Derfor er Danmark-kampen så viktig

VM-guttas scenario før håndballkrigen mot Danmark.

  • Danmark - Norge, torsdag kl. 20.15

HERNING (Dagbladet): Det går mot håndballkrig mellom Norge og Danmark i VM torsdag kveld. Begge lagene er allerede klare for hovedrunden, men det ligger fortsatt enormt mye i potten.

Vinneren av kampen tar gruppeseieren og fire poeng med seg videre, noe som er helt avgjørende for veien videre i mesterskapet.

- Du kan faktisk kalle dette en kvartfinale. Jeg tror vinneren nærmest er klar for semifinalen, sier Bjarte Myrhol Dagbladet.

- Seier mot Danmark vil være enormt for oss. Da har vi et klart overtak videre i hovedrunden, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Med seier er vi på god vei videre. Tap betyr at vi må vinne resten av kampene, sier Gøran Johannessen til Dagbladet.

Dagbladet har sett på tre ulike scenario før Danmark-thrilleren. Seier og tap kan være som natt og dag.

Norge slår Danmark:

Da vinner Norge gruppa med ti poeng, og tar med seg fire poeng til hovedrunden (fra seier mot Danmark og mot laget som blir nummer tre i gruppa). Danskene får med seg to poeng til hovedrunden - og dermed har Norge et forsprang i jakten på semifinale før de tre kampene i hovedrunden.

Etter all sannsynlighet vil Norge, Danmark og Sverige kjempe om to plasser fra hovedrunden til semifinalen 25. januar.

Ved norsk gruppeseier skal laget spille følgende kamper i hovedrunden. Trolig spilles den viktige Sverige-kampen i kamp nummer to.

19. januar mot nummer tre fra gruppe D.

21. januar mot nummer en fra gruppe D.

23. januar mot nummer to fra gruppe D.

I gruppe D er Sverige den tøffeste motstanderen. I tillegg følger enten Ungarn, Qatar, Egypt, Angola og Argentina.

Norsk tap for Danmark:

Med tap i kveld går det norske laget videre til hovedrunden med to poeng (etter seier mot laget på tredjeplass i gruppa). Danmark får med seg full pott og fire poeng videre.

Før de tre kampene i hovedrunden er Norge dermed avhengig av full uttelling og trolig er bare tre seire nok for å kjempe om semifinale. Kampen mot Sverige blir helt avgjørende.

Kamper videre:

20. januar mot nummer to fra gruppe D. (Her sto det tidligere 19. januar som er feil dato).

21. januar mot nummer tre fra gruppe D.

23. januar mot nummer en fra gruppe D.

Norge spiller uavgjort:

Med uavgjort mellom Norge og Danmark tar begge lag med seg tre poeng til hovedrunden (etter uavgjort innbyrdes og seier mot lag på tredjeplass).

Norge har derimot den fordelen at de har scoret mer enn danskene i de fire første kampene. Begge lagene har utrolig nok 60 scoringer i målforskjell, men Norge har scoret 149 mot danskenes 137.

Det norske laget får dermed samme vei videre, som ved seier. Den store forskjellen er at Norge går inn i hovedrunden med tre poeng - og ikke fire.

Kamper videre:

19. januar mot nummer tre fra gruppe D.

21. januar mot nummer en fra gruppe D.

23. januar mot nummer to fra gruppe D.

PS: Etter gruppespillet går de tre beste fra hver gruppe videre til hovedrunden. Der krysses gruppe A og B, samt gruppe C og D. Hvert lag skal spille tre nye kamper. De to beste fra hver av de to puljene i hovedrunden går videre til semifinale 25. januar. Finalen spilles i Herning 27. januar.

Kilder: IHF, Handball19.com, TV2.dk.

Gruppe C:
Norge4400149-898
Danmark4400137-778
Tunisia4202106-1204
Chile410398-1402
Østerrike410394-1162
Saudi-Arabia400485-1270
De tre beste til hovedrunden.