Derfor er de bedre

METZ (Dagbladet): I dag tar Marit Breivik ut VM-troppen. Vi tipper at en kamp mellom denne troppen og europamestrene fra i fjor ville endt i favør av dagens utgave. Analysene av lagdelene forteller følgende:

  • Målvaktene: Cecilie Leganger er mer stabil på et veldig høyt nivå enn hun var i EM. Heidi Tjugum sliter med skade for tida, men trenger vanligvis ikke mange dager til å finne formen igjen. Jeanette Nilsen er et solid tredjevalg. Pluss for VM-troppen.
  • Bakspillere: Med Susanns inntreden er angrepstempoet større, med Mette Davidsen og Birgitte Sættem som fullverdige alternativer er flyten bedre. Kjersti Grini virker sterkere, Trine Haltvik bedre rustet enn i fjor. Liten usikkerhet med Tonje Larsens knær som ikke tåler belastning over lengre tid.Pluss for VM-troppen.
  • Kantspillere: Mia Hundvin er på full fart mot toppformen og blir trolig bedre enn i EM. Kristine Duvholt er en av verdens beste høyrekanter. Ann Cathrin Eriksen var strålende i går. Bare Sahra Hausmann leter etter formen. Pluss for VM-troppen.
  • Strekspillere: Else-Marthe Sørlie blir bare bedre. Men laget er nok for mye avhengig av henne. Den andre på strek, Elisabeth Hilmo, er usikker i ballmottak og tregere i kontra. Her kan også Birgitte Sættem steppe inn. Pluss for EM-laget.