Dommere i fotball-VM for kvinner 2019

Derfor er det ingen norske VM-dommere

Heller ikke i år er det med norske dommere i VM. Dommersjef Terje Hauge mener det er en stund til det kan bli en realitet.

IKKE I VM: Emilie Dokset regnes blant de beste norske dommerne, men er ikke tatt med i VM. Hun dømte blant annet cupfinalen i fjor. Her under kjendiskampen på Norway Cup i 2017. Foto: NTB Scanpix
IKKE I VM: Emilie Dokset regnes blant de beste norske dommerne, men er ikke tatt med i VM. Hun dømte blant annet cupfinalen i fjor. Her under kjendiskampen på Norway Cup i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DageREIMS (Dagbladet): Bente Skogvang i 1995, Ann Wenche Kleven i 1999 og Christina Pedersen 2011.

Det er de tre gangene det har vært norske, kvinnelige hoveddommere i fotball-VM for kvinner.

I år arrangers kvinne-VM for åttende gang, og for andre gang på rad er det ikke norske dommere blant de ni utvalgte fra UEFA.

- Vi må erkjenne at det går i bølgedaler. Likevel gir dette et reelt og riktig bilde av nasjonen Norge, sier dommersjef Terje Hauge til Dagbladet.

- Et stykke unna

Hauge og de norske dommerne har visst om dette lenge. UEFA har rangert sine toppdommere, og ingen norske er blant disse 17.

- Av de 17 «Woman Elite»-dommerne, er det en snittalder på rundt 40 år. De damene som representerer UEFA i årets VM er mellom 35 og 41 i år, sier Hauge, på spørsmål om hva som er årsaken til at det ikke er norske innslag på dommersiden i år heller.

- Men alder er vel ingen hindring? Hvis en norsk dommer hadde vært god nok ville hun vel blitt valgt ut?

- Ja, det er jeg jo enig i. Det handler om kvalitet. Våre dommere er nå i UEFAs kategori tre. Over der har du nivå to, én og så kommer elitegruppen helt øverst, der VM-dommerne blir plukket ut fra. Vi må hoppe over noen hindre for å komme dit. Vi har ikke hatt noen forventninger og forhåpninger om å få med norske dommere i VM, sier Hauge, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer