Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor er det stillhet rundt Schumacher: - Jeg tror det var hans hemmelige drøm

Det forteller manager Sabine Kehm.

(Dagbladet): Hver gang det kommer ny informasjon om tilstanden til Michael Schumacher, skaper det store overskrifter. Det var tilfellet da den tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo i februar var svært kryptisk, og sa at han hadde nyheter, men at de ikke var gode.

Grunnen til at det er lite nytt om Schumacher er fordi han har blitt skjermet etter at han falt stygt på ski i alpene og fikk omfattende hodeskader for snaut to år siden.

Dersom du skal få svar på spørsmål rundt tyskerens helse, må du ta kontakt med manager Sabine Kehm. Kehm var alltid ved Schumachers side da han var aktiv.

Hemmelig drøm Kehm jobbet som sportsredaktør i Süddeutsche Zeitung da hun ble oppringt av Schumachers daværende manager Willi Weber i 2001. Kehm ble tilbudt jobben som Schumachers pressesjef, og etter litt betenkningstid takket hun ja til jobben. I 2010 ble hun manager til den tidligere Formel 1-kjøreren.

Nå røper Kehm at Michael Schumacher trivdes godt med å være utenfor rampelyset, og at pressen stort sett lot være å skrive om privatlivet hans.

- En gang jeg hadde en lang diskusjon med Schumacher sa han til meg: «Du trenger ikke ringe meg det neste året, jeg kommer til å forsvinne», sier Kehm.

- Jeg tror det var hans hemmelige drøm å gjøre det en dag. Det er grunnen til at jeg fortsatt ønsker å beskytte hans ønsker ved å ikke gi mye informasjon, sier Kehm videre.

- Ingen alternativ I et intervju med sin tidligere arbeidsgiver forteller Kehm om en annen grunn til at hun forteller så lite til offentligheten.

- For øyeblikket ser jeg ikke noe annet alternativ. Hver gang det kommer ny informasjon skapes nye spekulasjoner. Det ville aldri stoppe, sier Kehm til Süddeutsche Zeitung, gjengitt av tyske Bild.

Kehm forteller at hun får mye post fra fans, som vil vite hvordan det går med Schumacher.

- Det går ikke an å svare på dette spørsmålet med noen få setninger, sier Kehm, som omtaler Schumachers kamp som en «kontinuerlig prosess».

MANAGER: Sabine Kehm er Michael Schumachers manager. Foto: NTB Scanpix
MANAGER: Sabine Kehm er Michael Schumachers manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien ønsker også at det skal være mest mulig stillhet rundt Schumacher, og bidrar derfor ikke til å skape overskrifter i media.

Rullestol Det siste som ble gitt av informasjon forteller at 47-åringen er lenket til rullestol, og at taleevnen ennå ikke har kommet tilbake. Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Tida etter ulykka har vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen. Det har gjort at flere medier har gått over streken i jakten på ny informasjon.

Familien til Schumacher raste da et magasin hevdet at Schumacher kunne gå igjen. Det tyske kjendismagasinet Bunte påsto at tyskeren hadde gjort store framskritt. Med tittelen: «Han kan gå igjen», trykket avisa en artikkel med en anonym person som kilde.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram