<strong>VIKTIG BRIKKE:</strong> Manchester Citys James Milner, her i duell med Brede Hangeland, er ikke like elegant som alle lagkameratene, men like viktig. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
VIKTIG BRIKKE: Manchester Citys James Milner, her i duell med Brede Hangeland, er ikke like elegant som alle lagkameratene, men like viktig. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

Derfor er hardhausen Milner en av de viktigste brikkene i City-angrepet

Får skryt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Regjerende mester Manchester City hadde få problemer med å slå Crystal Palace 3-0 på hjemmebane i ettermiddag.

Brede Hangelands sjef Neil Warnock var forbanna etter oppgjøret fordi lagets hans hadde fått feilaktig annullert en scoring, men det var egentlig aldri tvil om hvor poengene kom til å havne.

City kom fryktelig nær scoring før hvilen, men etter pause satte de inn tre nettkjenninger, to av dem signert David Silva. Spanjolen ble samtidig kåret til kampens beste spiller.

Viktige Milner En som gjerne glemmes ved slike kåringer er James Milner. 28-åringen er ikke like elegant og teknisk briljant som lagkamerater som Silva, Samir Nasri og Jesus Navas, men med sin knallsterke fysikk og løpskapasitet er han minst like viktig for laget.

- Milner hadde en veldig god kamp i dag, sier manager Manuel Pellegrini på sin pressekonferanse etter seieren.

Den engelske landslagsspilleren jobbet - som vanlig - knallhardt både offensivt og defensivt i dag, og selv om han ikke direkte skapte like mange målsjanser som sine mer fotrappe lagkompiser, gjorde han det indirekte:

- Milner en en spiller som jobber hardt, og noe av det han gjør som er så viktig for laget er å skape mye plass for resten. Denne uka har vi jobbet med et bevegelsesmønster der han beveger seg konstant for å skape rom for lagkompisene. Det fungerte i dag, sier Pellegrini.

Kontraktsforhandlinger James Milners City-kontrakt går ut til sommeren, noe som betyr at han kan begynne å snakke med andre klubber om en Bosman-overgang på nyåret.

Milner og City er for tida i kontraktsforhandlinger, og Pellegrini har tro på at 28-åringen blir.

- Jeg tror vi blir enige. Nå er det snakk om noen uoverenstemmelser jeg tror vi blir enige om, sa han i går, ifølge Sky Sports.

City-sjefen var ellers svært fornøyd med dagens seier. Laget hans er nå likt med Chelsea på Premier League-toppen, men med en kamp mer spilt.

- Jeg vet ikke om dette øker presset på Chelsea. Det viktigste for oss var å ta tre poeng og fortsette å spille på denne måten, sier Pellegrini.

- Desember er en nøkkelmåned. Det er ikke nå du vinner ikke tittelen, men det er mange kamper i denne perioden. Vi er i form, og det er vel ingen som trodde for to måneder siden at vi skulle gå videre i Champions League og kjempe om tittelen. Denne troppen viser hvorfor vi vant tittelen i fjor, legger han til. 

- Ikke bare Silva Pellegrini sier videre at han hadde trua hele veien i dag, selv om City ikke scoret før pause.

- Jeg synes vi var gode i dag. Jeg hadde hele veien tro på at vi kom til å score. Selv om vi ikke scoret før pause, så synes jeg vi spilte bra. Vi hadde tålmodighet til å skape rom og vi stengte kontringene deres, sier han.

Da storscorer Sergio Agüero ble langtidsskadet nylig sa chileneren at ingen er uerstattelige. Nå sier han det igjen - om dagens mann, David Silva.

- Han er en veldig viktig spiller, men dette laget er ikke bare Agüero eller bare Silva. Hvis de ikke kan spille så vet laget hvordan vi jobber og hvordan vi skal spille. Uten disse to spillerne er det andre spillere som tar steget opp og svarer for laget, sier han.

• José Mourinhos Chelsea har muligheten til å ta tilbake trepoengsledelsen i serien når de møter Stoke borte mandag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer