MISTET DEN GRØNNE TRØYA: Norske sykkelfans forsøkte å få opp humøret til Thor Hushovd etter den skuffende 7. plassen på dagens etappe, der nordmannen ble for feig mens rivalene gjorde opp om seieren. Selv peker han på to hovedårsaker til at han ikke tør mer på oppløpet.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MISTET DEN GRØNNE TRØYA: Norske sykkelfans forsøkte å få opp humøret til Thor Hushovd etter den skuffende 7. plassen på dagens etappe, der nordmannen ble for feig mens rivalene gjorde opp om seieren. Selv peker han på to hovedårsaker til at han ikke tør mer på oppløpet. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Derfor er Hushovd blitt engstelig

- Alle som vil får slippe forbi.

|||  Livredd for å velte i spurten og skade seg stygt, slapp Thor Hushovd (32) taket i den grønne poengtrøyen i Tour de France-kaoset torsdag.

I spurtkaoset der HTC-rytter Mark Renshaw gjøv løs på Garmin-rival Julian Dean med hjelmen i nær 70 km/t, «feiget» nordmannen ut. Sjuendeplass holdt ikke mot utfordrer Alessandro Petacchi, som ble toer bak etappevinner Mark Cavendish.

Dermed ble sju poeng i pluss til fire i minus i kampen om grønn trøye. Også Edvald Boasson Hagen (23) valgte å trekke seg i spurten og tok til takke med tolvteplass.

- Jeg var altfor passiv og redd for å velte. For redd. Alle som kom opp på siden av meg fikk slippe forbi, og da tapte jeg. Jeg følte meg bra og at jeg virkelig hadde noe inne. Men når alle som vil får slippe forbi, kommer en ikke langt, sa Thor Hushovd til NTB.

Drøyt to måneder er gått siden 32-åringen veltet under trening i Italia og pådro seg kragebeinsbrudd.

- Jeg har ei plate operert inn i skulderen etter den velten. Kanskje har det noe med det å gjøre.

Tok over
Italienske Petacchi har jaget rett i rygg på nordmannen de siste dagene. Det var ikke veldig overraskende at spurtkanonen benyttet sjansen på en flat massespurt og tok over grønn trøye.

Også på annen etappe i årets Tour var Petacchi i grønn trøye, for første gang siden 2003.

- Taktikken var å sitte på hjul med Petacchi for å forsvare trøya, men det må jeg forandre på i fortsettelsen. Jeg er veldig forbannet på meg selv. Når en setter utfor et forbannet fjell (på ski) og begynner å ploge, gjør man det av frykt. Det er hva som er skjedd i de øvrige spurtene også, hevdet Cervélo-kapteinen.

Holder igjen
I et intervju med NTB dagen før NM i Trondheim forrige måned, sa Hushovd følgende:

- Jeg merker at det er annerledes etter at jeg ble far. Av og til, når tanken slår meg, kan jeg holde igjen litt i en spurt. Men i Tour de France har man ikke råd til det. Da ryker seiersmuligheter.

Mark Cavendish tok sin tredje etappeseier i årets Tour. Med seieren passerte han mentoren i Columbia-laget, Erik Zabel, i antall etappeseirer. Briten står nå med 13 totalt. Kun tolv ryttere i historien har flere, og kun Lance Armstrong (22 etappeseirer) av dagens aktive ryttere.

Legenden Eddy Merckx har flest med 34.

Andy Schleck beholdt den gule ledertrøyen og er fortsatt 41 sekunder foran fjorårsvinner Alberto Contador.

(NTB)

LANGT BAK: Thor Hushovd forsøkte å ta hjulet til Petacchi, men var sjanseløs. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LANGT BAK: Thor Hushovd forsøkte å ta hjulet til Petacchi, men var sjanseløs. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer