Derfor er Kowalczyk så bitter på Johaug: - Urettferdig

Therese Johaug og Justyna Kowalczyk har vunnet omtrent like mye. Men den polske jenta vil ikke bli sammenliknet med Johaug. I dette intervjuet forteller Kowalczyk om relasjonen til Johaug og at en «ny Kowalczyk» er i vente.

GULLJENTE: Therese Johaug snakket hardt til seg selv underveis i sekunddramaet mot svenske Frida Karlsson. Det endte til slutt med gull. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Justyna Kowalczyk (36) la opp som verdenscupløper etter forrige sesong, men er tilbake i Seefeld som både landslagstrener og utøver.

Søndag gikk hun lagsprinten for Polen sammen med det 17 år gamle supertalentet Monika Skinder. Etter Kowalczyks comeback i verdenseliten møtte hun Dagbladet og hyllet sin 17 år gamle makker.

Skinder vant sølv i junior-VM i Lahti bak to år eldre Kristina Stavås Skistad for noen uker siden, og er det største talentet i polsk skisport noen gang. Da Kowalczyk var på samme alder, var hun ikke i nærheten.

- Nei, jeg var ikke så god som 17-åring. Jeg hadde bare gått på ski i to år i den alderen og prøvde å lære meg å gå på ski. Jeg begynte å hevde meg først da jeg var 19 år, forteller Justyna Kowalczyk til Dagbladet.

- Mye kan skje fra du er junior til senior, men Monika har et enormt potensial. Hun er et større talent enn meg i sprint og vil bli bedre enn meg der. I distanse har hun litt å jobbe med, sier den polske stjerna.

Kowalczyk ble blant annet slått av langrennsekspert Johanna Ojala som junior. Oajala gjestet Dagbladets Afterski-program i går - og tar et oppgjør med Johaug-påstandene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer