Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor er Manchester United interessert i supertalentet

Renato Sanches har en utkjøpsklausul på nesten 800 mill.

 800 MILL:  Renato Sanches har ikke spilt 30 kamper for Benfica en gang, men har allerede en utkjøpsklausul på 770 millioner kroner. Foto: NTB SCANPIX /EPA/HUGO DELGADO
800 MILL: Renato Sanches har ikke spilt 30 kamper for Benfica en gang, men har allerede en utkjøpsklausul på 770 millioner kroner. Foto: NTB SCANPIX /EPA/HUGO DELGADO Vis mer

(FourFourTwo): En rekke europeiske storklubber sikler allerede etter Benficas unge midtbanetalent Renato Sanches (18). Et halvår på A-laget til den portugisiske storklubben har vært nok til å tiltrekke seg klubber. Men hvem er egentlig talentet som har en utkjøpsklausul på 770 millioner kroner?

Ansvaret på Benficas midtbane lå på brasilianske Anderson Talisca før denne sesongen, men brassen har ikke klart å leve opp til forventningene. I stedet åpnet det en dør for Sanches som har gjort midtbaneplassen til sin egen.

Den unge midtbanespilleren kom til Benfica i 2006, ni år gammel. Han kom opp på A-laget i slutten av oktober i fjor. Siden har han vært fast på laget. Hans raske vekst på banen har vært beundringsverdig og han har aldri spilt høyere enn på Portugals U19-landslag.

Sanches har blitt koblet til en rekke klubber. Manchester United ble nevnt som klubben i førersetet under januarvinduet.

Gjør laget bedre Selv om han er en tenåring med minimal erfaring fra seniorfotball har han hatt stor innflytelse på årets Benfica-utgave. Den portugisiske storklubben åpnet sesongen meget svakt. Før Sanches' debut 30. oktober, hadde «The Aguias» bare vunnet åtte av sine 14 kamper.

Men med unggutten på laget har Benfica vunnet 16 av 19. Snittet for baklengs har gått fra 1,07 til 0,63 per kamp med Sanches på banen, mens framover har det økt fra 1,85 til 2,8.

 TØFFE TAK:  Det gikk hardt for seg under gårsdagens Champions League-åttedelfinale mellom Benfica og Zenit. Foto: NTB SCANPIX / AFP / FRANCISCO LEONG
TØFFE TAK: Det gikk hardt for seg under gårsdagens Champions League-åttedelfinale mellom Benfica og Zenit. Foto: NTB SCANPIX / AFP / FRANCISCO LEONG Vis mer

Den portugisiske ligaen er ikke blant Europas beste, men 18-åringens bidrag i titteljakten er ikke annet enn imponerende. For å skryte litt mer, kan vi nevne hans første mål som kom mot Academica 4. desember på en suser av et langskudd som Roberto Carlos hadde vært misunnelig på.

Benfica-manager Rui Vitoria er full av lovord om sin unge stjerne.

- Han er veldig moden for alderen og han blir beskyttet av lagkameratene som legger forholdene til rette for ham.

De siste rapportene tyder på at også Real Madrid og Liverpool er veldig interessert i talentet.

Styrker Sanches er en boks-til-boks-spiller med stor energi i sitt spill. Evnens hans til å koble forsvar med angrep har vært en viktig faktor Benficas form og at de nå klarer å komme seg langt fortere i angrep.

Lisboa-fødte Sanches har de fysiske ferdighetene til å spille i flere ulike posisjoner på midtbanen. Hans fysiske styrke og blikk for spillet har sørget for at det har vært mest effektivt å ha han rett foran forsvarsfireren.

 IMPONERER:  18 år gamle Renato Sanches har spilt seg inn på Benficas lag. Foto: NTB Scanpix.
IMPONERER: 18 år gamle Renato Sanches har spilt seg inn på Benficas lag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Han har et voldsomt skudd. Ikke bare er de harde, de er presise i tillegg.

Svakheter Hans energi til spillet og robuste stil kan føre til svake avgjørelser. Instinktet hans sier at ballen skal framover så fort han får den, noe som tidvis kan være ødeleggende for Benficas tempo pluss at sjansen er større for et balltap.

Atletico Madrid-manager Diego Simeone skrøt av Sanches etter at klubbene møttes i Champions League-gruppespillet.

- Han har et bra skudd og et godt blikk for en spiller i hans posisjon. Det er alltid gøy å se gode, unge spillere, sa Simeone.

Scoringen mot Academica kom i hans første hjemmekamp for klubben.

- Renato var fantastisk. Første kamp på Estadio da Luz er en drøm for alle unge spillere. Han spilte bra hele kampen. Han kommer ikke til å glemme denne kampen, sa manager Vitoria etter kampen.

Visste du at.. Selv om han bare har vært en av Benficas førstelag har han allerede en utkjøpsklausul på 780 millioner kroner. Denne kom på plass da han fikk en ny kontrakt i desember etter 21 kamper for klubben.

Kontrakten hans går ut i 2021. Noe som betyr at hvis noen vil kjøpe han fri fra Benfica, kommer det til å koste dyrt.

Hva nå? Med Anthony Martials overgang fra Monaco til Manchester United i sommer i bakhodet, er det ingenting som tyder på at United ikke er villige til å bla opp for et stortalent, ikke minst når superagent Jorge Mendes er involvert.

I mellomtida vil Sanches´ fokus være på å hjelpe Benfica mot et nytt seriegull og avansement i Champions League. EM i Frankrike er i tillegg rett rundt hjørnet. Så før vi se om det kommer for tidlig for 18-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media