Derfor er Messi verdens beste fotballspiller

Har danske forskere funnet svaret på gåten?

VERDENS BESTE? Danske forskere har nå forsøkt å finne ut hvorfor. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX
VERDENS BESTE? Danske forskere har nå forsøkt å finne ut hvorfor. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en evig diskusjon som vil skille fotballfans i verden over lang tid, også i fremtiden. Hvem er verdens beste; Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo? Det nærmeste vi kommer en fasit er kåringen av Gullballen, som går til den fotballspilleren som har vært best det siste året. Denne kåringen vant Messi nylig, for tredje året på rad.

En rekke danske forskere har nå fått i oppgave å finne ut hvorfor Messi er verdens beste fotballspiller. Det finnes riktignok ingen formel som viser hvorfor, men de har prøvd å sette fingeren på grunnen, ifølge videnskap.dk

- Lionel Messi er en meget underlig mann. Han er mindre enn de andre, han er ikke så sterk, han løper ikke så hurtig eller langt, og på alle de fysiologiske parametre som jeg sitter med, stikker han seg ikke ut, konstaterer Jesper Løvind Andersen med, labratorieleder på Idrettsmedisinsk Avdeling (ISMC) på Bispebjerg Hospital i Danmark.

Flere spørsmål Jesper Løvind Andersen har i mer enn 10 år vært med på å tilrettelegge den fysiske treningen for den danske storklubben FC København, så han er vant til å følge profesjonelle fotballspillere, og analysere deres fysikk helt til den minste detalj. Men når det gjelder Messi, så hoper spørsmålene seg opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer