SKADD:  Mohammed Abdellaoue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKADD: Mohammed Abdellaoue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Derfor er Moa blitt borte

Høgmo om situasjonen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En gang var han det heteste norsk fotball hadde å by på. Men den siste sesongen har ikke vært noen dans på roser for Mohammed «Moa» Abdellaoue i Bundesliga.

28-åringen gikk fra Hannover til Stuttgart i fjor sommer. Fasiten etter denne sesongen er 12 kamper og ett mål.

Moa ble tatt ut til privatkampene mot Frankrike og Russland i neste uke, men måtte melde forfall. Synd for trener Per-Mathias Høgmo, som kunne trengt en glohet måljeger.

Uheldig På et pressemøte på Ullevaal i formiddag fikk Høgmo spørsmål om Moas situasjon i Stuttgart. Han svarte:

- Han var i den uheldige situasjon at han ble skadet rett før det skjedde et trenerbytte i Stuttgart. Det medførte at andre kom i førstelinja der, for å bruke det begrepet. Han har slitt med strekkskade. Nå handler det om å bli helt frisk.

Høgmo fortsatte:

- Eventuelt blir han i Stuttgart, eller så finner han en annen klubb der han får spille. Vi ønsker å få tilbake den Moa som scoret mange mål i Bundesliga for 1,5 år siden.

35 scoringer Nordmannen forlot Hannover etter 103 kamper og 35 scoringer. Han var til tider en sensasjon i klubben, og ga også håp til landslaget.

Stuttgart betalte rundt 27 millioner kroner i fjor sommer. Men siden har kurven vært dalende. Nederlandske Huub Stevens overtok som trener etter Thomas Schneider i mars. Nå gir også han seg.

Stuttgart endte på 15. plass denne sesongen.

0,86 mål Norge har scoret seks mål på sju kamper under Høgmo. Det gir et snitt på 0,86 mål per kamp.

- Det har gått bedre enn forventet. Vi har implemenert spilletanken på en hurtig måte. Vi skaper mye offensivt. Derfor er det gunstig å møte noen av de bedre lagene i Europa nå. Vi vil få svar som vi tar med oss i utviklingsarbeidet videre, sier Høgmo.

STJERNE:  Moa fra lykkeligere dager i Hannover, da han bøttet inn mål. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Moa fra lykkeligere dager i Hannover, da han bøttet inn mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer