Derfor er rangelen alvorlig for Drillos

LA BAULE (Dagbladet): Hadde natterangelen til Berg og Myggen bare gått ut over dem selv, så hadde dette langt på vei vært en fillesak. Dramatisk blir det først når Drillo vippes av pinnen. Det skjedde i forrige VM _ på langt mindre alvorlig grunnlag.

Drillo er blitt fire år mer rutinert siden USA-VM. Mye tilsier at han takler kjedelige og uforutsette episoder med en helt annen ro og smidighet denne gangen. Drillos meget fornøyelige opptreden under gårsdagens presseseanser viste en landslagssjef i utmerket balanse.

Men et par av gutta hans er også blitt fire år mer preget av den ukulturen som eksisterer blant fotballspillere i enkelte andre fotballand. Nå er også et langt på vei snusfornuftig norsk landslagsmiljø rammet.

,ø,øDet er garantert opprørende for Drillo _ uansett hvor godt han måtte være preparert, og uansett hvor smilende han måtte turnere pressen en natts søvn etter at nattklubb-besøket var tema på spillermøtet.

Disiplinære overtramp av den typen Myggen og Berg har foretatt seg, kan fort påvirke landslagsjefen mer enn noen tror _ og mer enn Drillos fortjener noen dager før sannsynligvis bare seier mot Skottland kan holde oss inne i fotball-VM.

Det absolutt siste fotballnasjonen trenger nå, er en landslagssjef som mister fokus på noe få i verden kan bedre.

Sløste bort

Faren er dessverre tilstede - basert på erfaringer fra forrige fotball-VM:

,ø,øI USA måtte apparatet rundt Drillo bruke ressurser på å pense ham inn på et sportslig spor foran åpningskampen mot Mexico. Drillo sløste bort tid og krefter på å forfølge Verdens Gang for noe han hevdet var feilsitering noen dager før VM-åpningen.

,ø,øDrillo virket også uoppmerksom og naiv i det første døgnet da det stormet som verst rundt Kjetil Rekdals Mexico-scoring og personlige tragedie.

Reagerer kraftig

Forhåpentligvis tar selvjustisen innad i Drillos-miljøet den tyngste jobben fra Drillo i forhold til Myggen og Berg.

Mitt inntrykk av dønn seriøse fotballspillere som for eksempel Øyvind Leonhardsen, Stig Inge Bjørnebye og Frode Grodås, tilsier at det reageres kraftig _ selv om episoden med Berg og Myggen, isolert sett, knapt er verdt en kommentar fra en skandalevant englandsproff.

I forhold til karer som Gazza og Teddy Sheringham har Myggen og Leo oppført seg som koraspiranter.

Avstand

Men for Drillo er opptrinnet en førstegangsopplevelse. Det har naturligvs vært disiplinærsaker tidligere, men denne er spesiell:

,ø,øFordi den kommer i en periode da alt burde dreie seg om maksimal sportslig skjerping. I utgangspunktet har neppe Drillo tenkt mye på eventuelle overtramp, og definitivt ikke på at det skulle skje noen dager før Norges viktigste kamp i dette VM _ uansett hvor langt eller kort vi måtte nå.

,ø,øFordi episoden kommer bare dager etter at både Drillo og en samlet tropp med spillere tok kraftig avstand fra liknende episoder med de engelske landslagsspillerne.

,ø,øOg fordi både Myggen og Berg tidligere har fått refs for liknende forhold. Pedagogen Drillo misliker naturligvis at noen aldri lærer.

Tryggeste

Sportslige konsekvenser av at Berg og Myggen kanskje settes ut av laget _ i verste fall sendes hjem? Minimale.

,øStåle Solbakken sikler etter Myggens jobb som indreløper, og burde muligens hatt den allerede.

,øDan Eggen fikk ufortjent mye skyld for to baklengs mot Marokko, men spilte en bedre kamp enn de fleste på Drillos. Og Gunnar Halle er noe av det tryggeste som kan oppdrives på en høyreback.

I bakhånd har dessuten Drillo en rolig og ballsikker Erik Hoftun, som utmerket godt kunne vært et førstevalg som midtstopper i en garantert heseblesende kamp mot Skottland.

Som om det ikke var heseblesende nok fra før rundt Drillo.