Derfor er Ronaldo Atlético Madrids verste mareritt

Cristiano Ronaldo (34) har en vanvittig statistikk mot sin tidligere rival. I kveld møter han Atlético Madrid med Juventus-drakta på.

DOMINERER: Cristiano Ronaldo har en meget god statistikk mot kveldens motstander. I kveld møter han dem med en ny klubb. Foto: Marco BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix
DOMINERER: Cristiano Ronaldo har en meget god statistikk mot kveldens motstander. I kveld møter han dem med en ny klubb. Foto: Marco BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Atlético Madrid - Juventus 21.00 i kveld på Viasport 1.

- Over 180 minutter er jeg 72 prosent sikker på at han blir avgjørende, for å være helt nøyaktig, flirer Magnar Kvalvik, som kommenterer La Liga for Strive.

I kveld er det duket for nok en storkamp i Champions League. Denne gangen er det Atlético Madrid og Juventus som barker sammen i åttedelsfinalen. En mann som naturligvis er i fokus før et slikt storoppgjør er Cristiano Ronaldo.

Portugiseren terroristere La Liga-lagene da han spilte for Real Madrid, og spesielt Atlético var blant lagene som fikk kjørt seg. I løpet av hans 31 kamper mot Real Madrids byrival, har han satt ballen i nettet ved 22 anledninger.

- Han er jo en mann som leverer i storkamper. Bortsett fra det, så tror jeg det har med at han er én av få som matcher Atlético i duellspillet, forklarer Kvalvik.

- Senket Atlético alene

De 22 målene vil si et målsnitt på 0,71 per kamp for Ronaldo. Dette er mot et lag som regnes som meget sterke defensivt og duellsterke. I tillegg ble ti av målene scoret på bortebane, noe som er tilfellet hans i kveld. Det gjør ikke tallene mindre imponerende.

- Jeg husker i 2016/2017-sesongen. Den sesongen senket han Atlético alene da han scoret først hat trick mot dem i ligaen, og så scoret han hat trick mot dem i Champions League. Så det står sterkt. Der var han en ledende figur, sier Kvalvik.

Det er faktisk bare to lag som han har scoret mer mot i løpet av sin karriere. Han har scoret 23 mål mot Getafe og 27 mål mot Sevilla. I kveld kan han altså pynte ytterligere på statistikken sin mot storklubben fra Madrid.

- Det er vanskelig å si om han bli direkte avgjørende i kveld, for jeg tenker at lagene antakelig er tilfreds med å bare holde nullen. Men over 180 minutter er jeg 72 prosent sikker på at han blir avgjørende, for å være helt nøyaktig, spår Kvalvik.

At Ronaldo blir en trussel offensivt er det ingen tvil om. Denne sesongen har han scoret 19 mål for Juventus i Serie A, og han er toppscorer i ligaen. Men Atlético har flere angrepsspillere å bekymre seg over.

- Mandzukic blir en ytterligere trussel for Atlético. Så de har to mann i luftrommet å passe seg for. Problemet for Atlético er at de ofte fokuserer veldig på en mann i feltet, mens det står andre spillere ledig i feltet og kan plukke opp nedfallsstrukturen, opplyser Kvalvik.

Spår tøffe dueller

For både Atlético Madrid og Juventus har for vane å være sterke defensivt. Spillere som Godin og Gimenéz for Atlético, og Chiellini og Bonucci for Juventus er garantert typer som er tøffe å møte i dueller for de aller fleste fotballspillere.

Men for Kvalvik kan backene også spille en sentral rolle når de skal stoppe spillere som Ronaldo.

- Det virker som om Juventus trives godt med å slå innlegg fra kanten mot Ronaldo. Og da må backene hindre det. I tillegg kommer ofte enten Mandzukic eller Ronaldo snikende på bakerste stolpe for å havne i duell med en back i stedet for en stopper, sier Kvalvik.

Men til tross for at Ronaldo er kanskje verdens beste målscorer, har Atlético vist tidligere at de kan hamle opp mot spillere med kvaliteter som ham. Kvalvik tror at Ronaldo kan forvente seg mye kroppskontakt i kveldens oppgjør i Madrid.

- Jeg ser for meg masse duellspill. Han kommer til å prøve å skaffe seg rom enten mellom de to stopperne eller mellom back og midtstopper. For Atlético sin del, tror jeg de kommer til å fokusere på rutine. Spillere som Juanfran (34) og Filipe Luís (33) tror jeg kommer til å stille fra start, sier Kvalvik.

Selv om Atlético har en tøff kamp i vente, er ikke tallene bare mørke for La Ligas tredjeplass. Man har eksempler der de stoppet Ronaldo på en meget effektiv måte. Et eksempel på dette er den meget imponerende 4-0-seieren til Atlético mot Real Madrid med Ronaldo på banen.

I tillegg har Atlético aldri tapt mot italiensk motstand i Champions League under deres nåværende manager Diego Simeone.

Atlético går inn i oppgjøret med to tap og tre seire på sine siste fem kamper, mens Juventus har på sin side tre seire, en uavgjort og ett tap inn mot kveldens kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer