Derfor er sprintgullet så viktig for Petter Northug

Eneste som mangler.

MANGLER SPRINTGULL: Petter Northug har individuelt gull i alle distanser unntatt sprint. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MANGLER SPRINTGULL: Petter Northug har individuelt gull i alle distanser unntatt sprint. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

FALUN (Dagbladet): Siden det første VM-gullet på stafett i 2007 - har Petter Northug røsket med seg ni VM-gull totalt.

Men i samlingen, som har både duathlon-,jaktstart- og individuelt gull - mangler det ett gull.

Sprintgullet.

Derfor blir morgendagens sprint ekstra viktig for Northug. Ikke bare får han en god start på mesterskapet, men han har muligheten til å få sitt første VM-gull i sprintsamlinga.

Slått av svenske I Holmenkollen 2011 ble han slått av svenske Marcus Hellner. I Val di Fiemme 2013  var det russiske Kirukov som staket han ned på oppløpet.

Nå vil Petter Northug at det skal bli hans tur i  Falun:

- Det er den gullmedaljen jeg mangler i VM. Jeg skulle gjerne være med å kjempe om et gull her i morra. Det er målet, men da må alt klaffe, sier Northug.

- Hvordan er sprinten i det store VM-målet?

- Det føles bra. Jeg ser fram til å gå en klassisk sprint. Jeg føler meg klar til å starte mesterskapet. Det er en fin løype som jeg inspiserte i går.  Jeg er glad den ikke er brattere, forklarte Northug.

Det verste som kan skje, er å bli slått av lillebror Tomas Northug. Da TV 2 stilte spørsmål om det beste var å bli slått av Tomas, sa Petter enkelt og greit:

- Det er det verste.

Press på hjemmebane Petter Northug har selv opplevd VM på hjemmebane, og levert under press.

Nå tror han svenskene skal få merke det samme under Falun:

- Det er artig med en kamp mot Sverige. Nå er vi på bortebane, og har opplevd det samme selv i Oslo. Det blir ikke lett for dem å leve med presset, sier Northug til spørsmål om presset svenskene har på hjemmebane.