Magnus Carlsen verdensmester i sjakk for tredje gang:

Derfor er supertrekket til Magnus Carlsen så spesielt: - Det er en amatørs våte drøm. Det skjer kanskje en eller to ganger i livet

Atle Grønn har aldri fått spilt en slik skjønnhet på brettet. Det gjorde Magnus Carlsen, og overrasket alle.

BRILJANT: Magnus Carlsen (med hvit) ofrer dronningen i sitt siste trekk og setter utfordreren Sergej Karjakin i sjakk matt. Slik ble han verdensmester. GM Daniel King kommenterer. Video: Daniel King / PowerPlayChess Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka var nærmere 01.00 i natt da Magnus Carlsen og den norske fansen i lokalene i New York kunne strekke armene i været og juble for nok en VM-tittel.

VM-tittelen er hans tredje i rekka, og man skulle nesten tro at det bare var å gi Carlsen trofeet med en gang. Men utfordrer Sergej Karjakin var god, og de to måtte ut i omspill etter at det sto uavgjort 6-6 etter tolv partier.

De to første omspill-partiene endte i remis, før Carlsen slo til og vant i det tredje partiet. Dermed trengte han bare remis med hvite brikker i det fjerde partiet.

- En amatørs våte drøm

Og da Carlsen ofret sin dronning ved å flytte den til H6, var det over og ut for utfordreren. Carlsen sto med to mulige matt.

- Det er en amatørs våte drøm å få lov til å ofre dronningen. Det skjer ikke ofte, kanskje en eller to ganger i livet, sier sjakkekspert Atle Grønn.

Han synes det var en sjokkerende tilfeldighet at Carlsen fikk mulighet til å ofre dronningen sin.

- Magnus klarte å lage et kunstverk. Han måtte gjøre det etter at han sjakket med tårnet, hvis ikke hadde han tapt. Jeg er litt nysgjerrig på hva Karjakin tenkte der, sier Grønn til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer