Derfor falt de Gea-overgangen i grus

Real Madrid legger all skyld på Manchester United.

 BLIR I MANCHESTER:  David de Gea. Foto: NTB Scanpixc
BLIR I MANCHESTER: David de Gea. Foto: NTB ScanpixcVis mer

• Vi følger Deadline Day. Få siste nytt i vårt livestudio.

(Dagbladet): Etter et svært innholdsrikt døgn med diverse rykter om David de Gea, ble det aldri noe av overgangen til Real Madrid i natt.

I både spanske og engelske medier ble det opplyst at grunnen var papirrot.

Nå har Real Madrid kommet med en redegjørelse om hvorfor overgangen aldri ble noe av. I redegjørelsen over ti punkter, forklarer hovedstadklubben hva de hevdet skjedde:

1) Manchester United var ikke villige til å starte forhandlinger før i morgentimene i går.

2) Real Madrid valgte likevel å starte forhandlingene, tross utfordringene tilknyttet en slik prosess på tampen av et overgangsvndu.

3) Et av Manchester Uniteds krav var at Keylor Navas gikk motsatt vei.

4) Klubbene ble enige om en avtale hvor de Gea gikk til Real, og Navas motsatt vei. Real Madrid sendte de nødvendige dokumentene til Manchester 13:39 spansk tid.

5) Manchester United sendte kontraktene tilbake åtte timer senere, 21:43 spansk tid, med noen modifikasjoner. Alle endringer ble akseptert umiddelbart, med intensjonen om å få spilleren registrert.

6) Etter at både de Gea og Navas hadde signert avtalen, sendte Real signerte kontrakter til Manchester 23:32. Real Madrid ventet på å få sluttavtalen signert av Manchester United.

7) Klokken 23:53 spansk tid ble Manchester United enige med Navas og hans representanter, og alle avtaler ble signert.

8) Ved midnatt hadde Manchester United registrert de Geas opplysninger i TMS (Fifas registeringssystem for overganger). Ikke opplysningene til Keylor Navas. Klokken 00:02 mottok Real Madrid de nødvendige dokumentene, og prøvde da å registrere det, men da var TMS stengt.

9) Klokken 00:26 spansk tid fikk Real Madrid anledning av TMS til å fylle inn opplysningene om De Gea. Real Madrid valgte å henvende seg til the Professional League, selv om de viste at fristen var ute.

10) For å oppsummere: Real Madrid har gjort det nødvendige i tide for å få de to overgangene sluttført.

Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell melding fra Manchester United angående overgangssagaen.