Håndball-EM:

Derfor får du ikke se Kristian Kjelling på skjermen i håndball-EM

Var ønsket som TV-ekspert.

BORT FRA SKJERMEN: Kristian Kjelling var kommentator og ekspert under herrenes håndball-EM i januar. Nå under kvinnenes mesterskap blir han hjemme for å trene Drammen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BORT FRA SKJERMEN: Kristian Kjelling var kommentator og ekspert under herrenes håndball-EM i januar. Nå under kvinnenes mesterskap blir han hjemme for å trene Drammen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Drammen-trener og tidligere landslagsspiller Kristian Kjelling (36) fikk mye ros da han debuterte som ekspertkommentator under håndball-EM for herrer i januar.

Blant annet Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther skrev følgende: «Endelig en TV-kommentator som gjør deg klokere. Kristian Kjelling tar norsk håndball på TV til et nytt nivå».

Men når håndballjentene starter EM i Sverige om ei drøy uke, er det uten Kjelling som TV 3-kommentator.

- Jeg er ikke med denne gangen. Jeg har et lag jeg trener her hjemme og da er det ikke aktuelt (å kommentere). Vi har flere seriekamper og det ville sett litt sært ut for gutta på laget dersom jeg kommenterte damene på tv, mens gutta selv var på trening og kamp, sier Kjelling til Dagbladet.

Jaktet Kjelling

MTG, som eier EM-kanalene TV 3 og Viasat, bekrefter at de ikke fikk med Kjelling i teamet.

- Det handler om andre arbeidsforhold som ikke lar seg kombinere. Kjelling er trener i Drammen og det klaffet ikke. Vi er likevel veldig fornøyd med det teamet som reiser til Sverige, sier Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG, til Dagbladet.

MED FOR HERRENE: Viasats kommentator Daniel Høglund sammen med Kristian Kjelling i januar.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MED FOR HERRENE: Viasats kommentator Daniel Høglund sammen med Kristian Kjelling i januar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Dere prøvde å få med Kjelling på laget?

- Ja, vi jobbet med å få ham med, men det lot seg ikke gjøre, sier sier Hanum.

I år er det Daniel Høglund og Geir Oustorp som kommenterer Norges kamper. I tillegg skal Gunnar Pettersen og Frode Scheie kommentere.

Kjelling forteller:

- Jo, vi hadde en avtale om at det var mulig å kommentere mesterskap videre, men denne gangen lar det seg ikke gjøre. Og Geir Oustorp har mer kunnskap og peiling på kvinnehåndball enn meg, sier Kjelling, som nå er spillende trener for Drammen i eliteserien.

I JANUAR: Kristian Kjelling var ekspertkommentator på TV 3s sendinger fra håndball-EM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I JANUAR: Kristian Kjelling var ekspertkommentator på TV 3s sendinger fra håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Da du kommenterte herrenes EM var du også i Drammen?

- Ja, det stemmer. Men da var jeg skadd og reiste hjem til Norge for å trene. Det er annerledes nå som jeg selv er hovedtrener og har dermed et annet ansvar, sier Kjelling.

Stortrives som trener

Drammen har to kamper i samme tidsrom som håndball-EM: 10. desember mot St. Hallvard og 17. desember mot FyllingenBergen. St. Hallvard-kampen spilles dagen etter Norges siste gruppespillkamp mot Russland 9. desember. FyllingenBergen spilles dagen mellom en eventuell semifinale og finale.

- Det var aldri aktuelt å pendle?

- He-he. Nei, det var aldri noe tema. Du må huske at det er treninger innimellom, sier Kjelling.

SJEF: Kristian Kjelling som trener for Drammen HK. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SJEF: Kristian Kjelling som trener for Drammen HK. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere landslagsprofilen ble Drammen-trener på tampen av forrige sesong etter at Roger Kjendalen og Øystein Havang trakk seg fra jobben. Denne sesongen har 36-åringen vært hovedtrener, men holdt seg borte fra banen på grunn av skade.

- Båndene i kneet er greie, men det er brusk som er trøblete. Jeg har ikke lyst til å bruke opp det som «er igjen av kneet» på to år med håndball. Da er det bedre å fungere normalt i det vanlige livet og leke med barna mine. Jeg ønsker ikke å ha dritvondt resten av livet, sier Kjelling.

Drammen er nummer åtte i eliteserien og vant 29-23 mot Halden onsdag.

Kjelling forteller at han stortrives i rollen. Og selv er han litt overrasket.

- Jeg er veldig heldig og trives veldig godt i klubben. Jeg trives faktisk overraskende godt som trener, og kanskje mer enn jeg hadde trodd. Vi har en fin spillergruppe som er superlojal og jobber hardt, sier den gamle landslagshelten.

Eliteserien:
Elverum8800245-20216
Bækkelaget9711289-24315
Kolstad9513233-22911
FyllingenB.9513280-25611
Bodø9513247-23911
Haslum8503229-22110
ØIF Arendal9504242-2408
Drammen9405246-2376
Halden9306230-2456
Falk Horten9207221-2624
Lillestrøm9207226-2584
St.Hallvard9009207-2630