SKADET I ULYKKE: Michael Schumacher ble alvorlig skadet i en skiulykke for fire år siden. Siden da har ryktene rundt hans helsetilstand vært mange. Familien og nære venner holder informasjonen tett til brystet. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
SKADET I ULYKKE: Michael Schumacher ble alvorlig skadet i en skiulykke for fire år siden. Siden da har ryktene rundt hans helsetilstand vært mange. Familien og nære venner holder informasjonen tett til brystet. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

Fire år siden Schumachers skiulykke

Derfor får vi ikke vite mer om Schumachers helsetilstand:
- Det handler om verdighet

29. desember er det fire år siden ulykken. Fortsatt vet vi lite om hvordan Michael Schumacher har det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 29. desember er det fire år siden den tragiske ulykken i de franske alper, der Formel 1-legenden Michael Schumacher ble alvorlig skadet.

Til dags dato er det minimal informasjon vi har fått om 48-åringens helsetilstand. Det er bare familie og nære venner som vet hvordan det står til med ham.

I dag har L'Equipe dedikert store deler av sin utgave til Schumacher. Men de har ikke lykkes i å komme lengre enn til 48-åringens agent, Sabine Kehm. Hun forklarer hvorfor de kommer med så få detaljer om Schumacher.

MANAGER: Sabine Kehm, er sammen med Schumackers sønn Mick, som også er en lovende Formel 1-kjører. Foto: AFP PHOTO / POOL / STEPHANIE LECOCQ
MANAGER: Sabine Kehm, er sammen med Schumackers sønn Mick, som også er en lovende Formel 1-kjører. Foto: AFP PHOTO / POOL / STEPHANIE LECOCQ Vis mer

- Alle forstår situasjonen. Det handler om verdighet, sier Kehm til L'Equipe.

Dementerer rykter

Kehm forklarer også at Schumacher tidligere satte en klar linje for hva som var privat og hva som var for offentligheten.

Michael Schumacher

Alder: 48 (3. januar 1969 i Hürth-Hermülheim, Tyskland)
Sivilstand: Gift med Corinna, to barn (Gina-Maria og Mick)

Tidligere formel 1-fører
Tidligere lag: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes
Formel 1-debut: 25. august 1991
Grand Prix-seirer: 91
VM-titler: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)

Det har nemlig versert mange rykter om hvordan Michael Schumacher har det. Dette har handlet om alt fra at han kan gå igjen, til at han ikke har språk. Men familien selv har vært bemerkelsesverdig stille, og gitt omverdenen liten informasjon om hvordan det står til med ham.

Et av ryktene dementerer Kehm også overfor L'Equipe, som handlet om at Schumacher skulle til USA for å få behandling.

Enn så lenge bor 48-åringen fortsatt i sitt hjem ved Genèvesjøen i Sveits.

Sveitsisk Formel 1-ekspert og journalist Roger Benoit er blant dem som har reagert på hemmeligholdet rundt superstjerna.

- Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering. Folk lurer på hvordan han har det, så gi dem noe. Spør du meg, er det en skandale, uttalte Benoit.

Ulykken

Schumacher kjørte såkalt offpist i Meribel i de franske alper for fire år siden. Han falt og slo hodet i en stein. Etterpå ble han kjørt til sykehuset i Grenoble der han ble holdt kunstig i koma, og på et tidspunkt kjempet han for livet.

Schumacher har vært verdensmester i Formel 1 sju ganger. Han har 91 seire på 307 starter.

Hans tidligere manager, Willi Weber (75), har også reagert på mangelen på konkrete rapporter.

- Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? sa Weber, gjengitt i TZ, Blick og andre medier fra Sveits og Tyskland.

Auksjon

Tyskeren popularitet er derimot udiskutabel. Ferrarien Michael Schumacher kjørte da han vant Formel 1 i 2001, ble nylig solgt på auksjon for 7,5 millioner dollar. Det er rekord for en moderne Formel 1-bil, skriver NTB.

Schumacher ble verdensmester sju ganger, og det var på forhånd ventet at vinnerbilen fra 2001 – en Ferrari F2001 – kom til å gå under hammeren for mellom 4 og 5 millioner. Klenodiet utløste en heftig budrunde, som ikke var over før auksjonarius klubbet inn vinnerbudet på 7,5 millioner dollar. Salgssummen tilsvarer nesten 62 millioner kroner etter dagens kurs.

Ferrarien var en del av Sotheby's novembersalg av moderne kunst og samtidskunst. Ifølge auksjonshuset er det første gang en bil har vært inkludert i et kunstsalg. Selv om det kan diskuteres hvorvidt en Formel 1-bil er et kunstverk, sier Gregoire Billault i Sotheby's at bilen er «den aller beste racerbilen som noensinne er solgt på auksjon», ifølge NTB.

Ingen har så langt klart å slå Schumachers rekord på 91 seire i løpet av en karriere som altså inkluderte sju VM-titler.​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer