LEDERMÅLET: Christian Grindheim i duellen med Montenegros målvakt Vukasin Poleksic hvor Norge går opp i 1-0 under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Montenegro. Målet feiret han med å kysse bicepsen.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
LEDERMÅLET: Christian Grindheim i duellen med Montenegros målvakt Vukasin Poleksic hvor Norge går opp i 1-0 under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Montenegro. Målet feiret han med å kysse bicepsen. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Derfor feiret Grindheim med å kysse bicepsen

- Husker du ikke da LSK-gutta ble liggende?

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - Montenegro 2-1 (1-0)

Først så han ikke ut til å tro på at det var blitt dømt mål, men da Christian Grindheim innså at han gitt Norge ledelsen mot Montengro feiret han med å kysse bicepsen og sette på seg et skikkelig «fighting face».

- Jeg tenkte tilbake på episoden mot Lillestrøm i 2007 da jeg var i duell med to motspillere, begge ble liggende og jeg fikk frispark. Jeg tenkte jeg måtte gjøre det igjen siden jeg slo keeperen i duell, sier Grindheim smilende til Dagbladet.

For det var et omdiskutert mål som sendte Norge i føringen. Ballen ble slått inn i feltet etter et frispark og Grindheim tok sats og gikk opp i duell med Montenegro-keeper Vukasin Poleksic.

Midtbaneterrieren vant duellen og stanget inn ledelsen til ville protester fra Montenegro.

OSLO  20100529.
Christian Grindheim signaliserer 1-0 under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro på Ullevaal Stadion i Oslo lørdag ettermiddag.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
OSLO 20100529. Christian Grindheim signaliserer 1-0 under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro på Ullevaal Stadion i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Jeg synes ikke det var frispark. Jeg hoppet tidlig og det lurte kanskje keeperen litt. Jeg hoppet rett opp og så bare på ballen, sier Grindheim.

- Jeg synes vi skulle hatt straffe før målet uansett, men normalt blåses det vel i slike situasjoner, sier Drillo om episoden etter sin 100.landskamp som sjef.

Det så imidlertid mørkt ut for seier i jubileumskampen da Mirko Vucinic på vakreste vis bøyde ballen opp i lengste kryss til utligning ti minutter før slutt. En strøken dødball fra Morten Gamst Pedersen og påfølgende stuss fra Jon Inge Høiland sikret imidlertid norsk seier.

- Det var ikke noen stor kamp og spesielt i 2.omgang ble det mye «Hawaii-fotball». Jeg synes vi må bli flinkere til å beholde roen og ikke angripe for enhver pris. I perioder greier vi å spille fri midtbanespillere og da blir det gjerne farlig, sier Grindheim.