Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor fikk ikke Martin Ødegaard (15) spille

Per-Mathias Høgmo forklarer.

(Dagbladet): Mange ble skuffet da Strømsgodsets stortalent Martin Ødegaard (15) ble vraket fra Norges startoppstilling.

Men Norge leverte uten Ødegaard på banen. En tidlig ledelse ble raskt doblet og kampen ble i realiteten punktert da Joshua King satte inn 3-0 tidlig i 2. omgang.

Da forventet mange at Per-Mathias Høgmo skulle slippe til troppens yngstemann. Det skjedde aldri. I steden fikk Jone Samuelsen, Harmeet Singh og Håvard Nielsen komme på banen.


På pressekonferansen etter kampen ble Høgmo spurt om hvorfor Martin Ødegaard aldri kom innpå.

- Martin sin sjanse kommer. Det er ingen hast. Han er 15 år, da har du kanskje 17-18 år foran deg som fotballspiller. Det norske folk skal få se Martin Ødegaard, svarte Høgmo.

Se sekvensen i videovinduet over!

Noe mer rundt hvorfor 15-åringen ikke fikk spille, ville han ikke si.

Twitter raste det norske folk mot Høgmos beslutning.

- Hva er vitsen å ha Ødegaard med hvis han ikke skal få føle på nivået? Borte mot Malta leder 3-0 og nektes innhopp? I'm baffled, skrev CMore-programleder Jon Børrestad.

Ødegaard ble etter kampen spurt av de norske journalistene om han var skuffet over å ikke få spille.

- Når man sitter på benken har man alltid lyst til å komme inn, men jeg kommer til å få flere sjanser, så det stresser jeg ikke noe med, sier Ødegaard.

- Hva tenker du om Bulgaria-kampen?

- Jeg vet ikke om jeg får spille mot Bulgaria. Jeg har ikke hørt noe om kampen på mandag ennå, jeg, så det vet jeg ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling