Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor fikk ikke Samuelsen spille mot Portugal

Høgmo forklarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Portugal - Norge 3-0

PORTO (Dagbladet): 19-åringen Martin Samuelsen var ubenyttet reserve i landslagets tap mot Portugal. West Ham-proffen varmet opp gjennom store deler av kampen, men må likevel vente med på sin første landskamp.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forklarte valget på pressekonferansen etter kampen:

- Vi hadde fem debutanter i dag. Martin sin muligheter kommer nok før eller senere. Vi valgte å ikke bytte han inn i dag, sier Høgmo på NTBs spørsmål.

- Fordi?

- Det var en vurdering vi gjorde underveis på hvem som fikk sjansen, sier Høgmo videre.

Driblefanten har hatt en god sesong i engelsk fotball og ble kalt inn i landslagstroppen dagen før avreise til Portugal. Samuelsen skulle egentlig være med U21-landslaget denne uka - men ble i stedet oppgradert til A-landslaget, der han altså ble sittende på benken.

Samuelsen selv var ikke tilgjengelig for den norske pressen etter kampen søndag kveld.

Etter planen skal Samuelsen nå bli en del av U21-landslaget - og West Ham-spilleren blir dermed ikke med i kampene mot Island (onsdag) og Belgia (søndag).

Det var likevel flere som fikk sin første A-landskamp i Porto. Anders Trondsen, Veton Berisha, Niklas Gunnarsson, Alexander Sørloth og Iver Fossum kan alle krysse av for én landskamp på CVen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!