PRISVINNERE:  Manuel Neuer mottok Gullhansken, mens Messi fikk Gullballen, som tildeles turneringens best spiller. Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at argentineren hadde mottatt den gjeve prosen. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
PRISVINNERE: Manuel Neuer mottok Gullhansken, mens Messi fikk Gullballen, som tildeles turneringens best spiller. Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at argentineren hadde mottatt den gjeve prosen. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATAVis mer

- Derfor fikk Messi gullballen

Gerard Houllier forklarer.

(Dagbladet): Det var sterke reaksjoner etter at Lionel Messi ble kåret til den beste spilleren i årets VM. Selv FIFA-president Sepp Blatter uttalte at han var overrasket over valget, og Diego Maradona mente det hele var et PR-stunt.

Det var FIFA Technical Study Group som avgjorde at det var Messi som skulle vinne prisen. Nå forklarer et av medlemmene av gruppa, tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier, hvorfor valget falt på argentineren.

- Jeg forstår at mange ble overrasket, fordi alle husker bare Lionel Messi fra den andre omgangen i finalen. Vi i kommisjonen ser imidlertid på alle kampene, og vi kom fram til at han var den viktigste spilleren for laget sitt. Han kom til finalen, som var en av de kriteriene vi vektla for å få Gullballen, sier han til ESPN FC.

- I tillegg var Messi mer enn avgjørende for de fire første kampene. I semifinalen mot Nederland tok han den første straffen og scoret. Vår analyse tar også hensyn til at han var kaptein for et samlet lag. Et lag som spilte godt sammen. Det er noe vi ikke har sett Argentina gjøre på lenge. Han var mer enn en nøkkelspiller for troppen og for måten laget var satt opp på. Slik jeg ser det, fortjener han prisen fullt og helt for at han ledet laget sitt til finalen, sier Houllier.

Messi scoret fire mål i Argentinas tre først kamper. Han hadde ikke en fullt så fremtredende rolle i de senere kampene. Men Houllier mener at Nederlands Arjen Robben, som var regnet som en av favorittene for gullballen, ikke var like viktig for laget sitt, skriver Yahoo Sports.

Han sier at James Rodriguez, som ble turneringens toppscorer, ikke kom langt nok for å kunne regnes med i kampen om gullballen. Colombia ble slått av Brasil i kvartfinalen.

FORKLARER VALGET:  Gerard Houllier er et av medlemmene i FIFA-kommisjonen som valgte vinneren av Gullballen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
FORKLARER VALGET: Gerard Houllier er et av medlemmene i FIFA-kommisjonen som valgte vinneren av Gullballen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer