- Derfor fikk Messi gullballen

Gerard Houllier forklarer.

PRISVINNERE:  Manuel Neuer mottok Gullhansken, mens Messi fikk Gullballen, som tildeles turneringens best spiller. Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at argentineren hadde mottatt den gjeve prosen. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
PRISVINNERE: Manuel Neuer mottok Gullhansken, mens Messi fikk Gullballen, som tildeles turneringens best spiller. Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at argentineren hadde mottatt den gjeve prosen. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var sterke reaksjoner etter at Lionel Messi ble kåret til den beste spilleren i årets VM. Selv FIFA-president Sepp Blatter uttalte at han var overrasket over valget, og Diego Maradona mente det hele var et PR-stunt.

Det var FIFA Technical Study Group som avgjorde at det var Messi som skulle vinne prisen. Nå forklarer et av medlemmene av gruppa, tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier, hvorfor valget falt på argentineren.

- Jeg forstår at mange ble overrasket, fordi alle husker bare Lionel Messi fra den andre omgangen i finalen. Vi i kommisjonen ser imidlertid på alle kampene, og vi kom fram til at han var den viktigste spilleren for laget sitt. Han kom til finalen, som var en av de kriteriene vi vektla for å få Gullballen, sier han til ESPN FC.

- I tillegg var Messi mer enn avgjørende for de fire første kampene. I semifinalen mot Nederland tok han den første straffen og scoret. Vår analyse tar også hensyn til at han var kaptein for et samlet lag. Et lag som spilte godt sammen. Det er noe vi ikke har sett Argentina gjøre på lenge. Han var mer enn en nøkkelspiller for troppen og for måten laget var satt opp på. Slik jeg ser det, fortjener han prisen fullt og helt for at han ledet laget sitt til finalen, sier Houllier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer