Derfor fikk Ronaldo aldri ta straffe

Portugal-sjefen forklarer etter EM-exiten.

ENDTE I TÅRER: Cristiano Ronaldo synes det var både urettferdig og trist at Spania vant straffekonken som ga EM-finale. Foto: AP/Armando Franca
ENDTE I TÅRER: Cristiano Ronaldo synes det var både urettferdig og trist at Spania vant straffekonken som ga EM-finale. Foto: AP/Armando Franca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

• Fabregas fikk forsvarsel: Snakket med ballen og byttet til femtemann i straffekonken

(Dagbladet): Portugal - Spania 0-0 (2-4 etter ekstraomganger).

Det ble Cesc Fabregas som avgjorde hvem som fikk billett til EM-finalen, da Barcelona-spilleren slo den femte spanske straffen i stanga og inn.

Tilbake sto Portugals superstjerne Cristiano Ronaldo og tørket tårene ute på banen.

Real Madrid-spilleren er en meget dreven skytter fra straffesparket. Men i går kveld fikk han aldri skutt - han måtte i stedet se midtstopper Bruno Alves sende Portugal ut av EM da han brente hvittrøyenes fjerde forsøk.

Portugal-sjef Paulo Bento måtte i natt forklare hvorfor angriperen med 60 mål på 55 Real-kamper denne sesongen ikke ble benyttet da det gjaldt som mest fra 11 meter.

Strategi - Hvis det hadde stått 4-4 og Ronaldo hadde tatt den siste straffen, så hadde vi snakket om dette på en annen måte. Dette handler om strategi og vi ble enig om dette på forhånd, sier Bento til nyhetsbyrået AFP.

SVTs EM-ekspert og tidligere Stabæk-spiller Daniel Nannskog mener Portugal gjorde en grov bommert da Ronaldo ble satt opp aller sist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer