Derfor fikk Roy Keane sparken

Ferguson forklarer.

• Alle mål, lagoppstillinger og fakta: Åtte kamper i Champions League direkte kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Så snakker Alex Ferguson endelig om Roy Keane, og røper litt om litt hvorfor Manchester United slapp 34-åringen på dagen.

Grunnen skal ikke være krangling eller irens refs mot andre United-spillere.

Ifølge manager Ferguson er årsaken så enkel som fødselsattesten til iren. Det medga skotten på en pressekonferanse i går.

- Spillere blir eldre, og det er en grusom del av å være manager i denne klubben så lenge, sier Ferguson til flere britiske aviser i dag.

Og det er ingen tvil om at det er Keane som omtales, selv om Ferguson stadig vekk sier han ikke vil snakke om iren.

- Det er alltid trist når en spiller forlater stedet for mange triumfer. Men fotballen står ikke stille. Vi tok farvel på en måte som var best for både klubb og spiller, sier Ferguson.

Han mener United må være raskere enn andre klubber til å bytte ut gamlingene. Ellers klarer ikke klubben å holde det høye nivået.

- Det er det som er så flott med denne klubben. Vi prøver alltid å forbedre oss, og vi ser alltid etter dem som kan gjøre oss bedre, sier sir Alex.

United møter Villereal i kveld, og står i fare for å bli slått ut av Champions League. Derfor liker ikke Ferguson støyen rundt Keane.

- Jeg vet at Roy er enig med meg om at vi bare å tenke på Villeareal-kampen, den er ekstremt viktig for oss hvis vil skal videre fra gruppespillet.

Ferguson forvirrer nok mange United-fans for tida. For samtidig som gir slipp på rutinerte Keane, klager United-manageren på at laget hans har for lav gjennomsnittsalder.

- Lagene som vinner Champions League er alle rutinerte lag, med snittalder på mellom 28 og 30. Du kan ikke si det samme om vårt lag, vi hadde fem spillere under 21 år mot Chelsea, sier sir Alex.

PS! Ruud van Nistelrooy fortsetter som kaptein på Old Trafford i kveld. Men bare inntil videre. Avgjørelsen om hvem som overtar kapteinsbåndet for Keane på permanent basis tas når Gary Neville og Ryan Giggs er skadefrie.

Alle mål, lagoppstillinger og fakta: Åtte kamper i Champions League direkte kl. 20.45!

GÅR TUR MED BIKKJA: Roy Keane finner seg andre aktiviteter mens han leter etter en ny klubb.