Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor fikk Terry fire kamper mens Suarez fikk åtte

«Usannsynlig» skriver FA om Chelsea-kapteinens forklaring i 60 siders dokument.

STRAFFES HARDT: Det engelske fotballforbundet FA tror ikke på John Terrys forklaring om hvorfor han brukte ordene «fucking black cunt» mot Anton Ferdinand i fjor. Foto: SCANPIX/AFP/ DANIEL SANNUM LAUTEN
STRAFFES HARDT: Det engelske fotballforbundet FA tror ikke på John Terrys forklaring om hvorfor han brukte ordene «fucking black cunt» mot Anton Ferdinand i fjor. Foto: SCANPIX/AFP/ DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

(Dagbladet): For en uke siden ble John Terry utestengt i fire kamper og bøtelagt over to millioner kroner for å ha kommet med rasistiske utsagn mot Anton Ferdinand i oktober i fjor.

I dag publiserte FA sine begrunnelser for straffen, i et over 60 sider langt dokument.

Der nagles John Terry til uttalelsen «Fucking black cunt», og det levnes ikke tvil om at Terry sa det for å fornærme Anton Ferdinand ved å snakke nedsettende om QPR-stopperens hudfarge.

Ikke troverdig
Terry har hevdet at kommentaren, som er fanget på film, var ment som et spørsmål om Anton Ferdinand mente at han hadde sagt noe rasistisk. Den påstanden har ikke troverdighet, mener FAs disiplinærpanel.

- Det finnes ikke troverdig grunnlag for John Terrys forsvar, om at bruken av ordene «fucking black cunt» ble brukt mot Ferdinand som en avvisning. Vi er i stedet mer enn overbevist om at de uakseptable ordene ble brukt som en fornærmelse, står det blant annet i dokumentene.

FA fester heller ingen lit til forklaringene fra Ashley Cole om selve hendelsesforløpet, selv om de fullt ut aksepterer karaktervitnemålene fra flere fargede fotballspillere, og ikke mener John Terry er rasist.

«Usannsynlig og oppdiktet», er likevel ord som brukes om Terrys forklaring om det som skjedde.

FA fastslår at Anton Ferdinand oppførte seg svært upassende i situasjonen som oppsto i kampen 23. oktober, men mener samtidig at Ferdinands handlinger ikke forsvarer Chelsea-kapteinens bruk av rasistiske ytringer.

Slapp billigere enn Suarez
Terry valgte å ikke forklare seg for kommisjonen, dermed falt FA ned på sin dom uten å høre vitnemålet fra 31-åringen.

Dommen ble streng: Fire kampers utestengelse og 220 000 pund i bot.

Liverpools Luis Suarez ble i fjor dømt til åtte kampers karantene, men ifølge BBC ble Suarez straffet hardere fordi han brukte det nedsettende ordet flere ganger - John Terry sa det bare én gang.

I retten ble John Terry frikjent for anklager om rasisme.

Etter fire dager med rettsforhandlinger, kunngjorde rettens administrator, dommer Howard Riddle, at det ikke var tilstrekkelig grunnlag for å finne Chelsea-kapteinen skyldig i å ha kommet med rasistisk sjikanerende ytringer mot Ferdinand i fjor.

Kravene til bevis er imidlertid ikke like strenge hos FA som i rettsapparatet.

John Terry har 14 dager på å anke dommen fra fotballforbundet.