Derfor fortsetter Eriksson som England-manager

- Ingen andre vil ha den jobben, sier legenden Jack Charlton.

(Dagbladet.no): Utroskapsskandalene ligger som et klamt teppe over det engelske fotballforbundets lokaler i London sentrum. Sven Göran Eriksson og eks-FA-sjef Mark Palios har begge hatt eskapader med sekretæren Faria Alam. I går valgte Palios å takke for seg.

Tirsdag skal FA diskutere Erikssons framtid i et krisemøte. Dersom FA konkluderer med at Eriksson bevisst førte forbundet bak lyset da han nektet for å ha hatt en affære med Alam, kan også hans dager som England-manager være talte.

I helgen var hele den engelske pressen samstemte i å kreve hans avgang. Ikke på grunn av utroskapen, men på grunn av valgene Eriksson har gjort.

«Man kan ikke velge å tape fotballkamper, men man kan velge å beholde buksesmekken igjen», skrev The Mail on Sunday.

Eriksson tjener over 50 millioner norske kroner i året på å ta de riktige valgene.

- Ingen vil ha jobben

Mens hylekoret mot Eriksson når nye høyder, står en engelsk fotball-legende fram. Jack Charlton er en av få verdensmestere fra England, og ble en folkehelt i Irland da han ledet landslaget der. Han er ikke overbevist om at FA gjør lurt i å sparke ut Eriksson nå.

På grunn av den engelske pressens skruppelløse graving i fortiden.

- Når jobben som England-manager blir ledig, vet folkene som står først i køen hva som kommer til å skje. Hver eneste ting du har gjort siden du ble kjent kommer til å gjennomgås, sier Charlton ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Charlton mener at alle som kunne vært kvalifisert for jobben vet at hvert minste feilskjær de siste 20 årene kommer til å omtales. Og det er det ikke alle som er komfortable med.

- Se på jobben han gjør

- Jeg har snakket med mange av guttene som har vært aktuelle for England-jobben, og de sier akkurat det samme: Det der vil jeg ikke ha noe med å gjøre, sier Charlton.

Derfor mener Charlton at det eneste kriteriet FA må ta hensyn til er den jobben manageren gjør. På banen.

- Jeg vet ikke hva som er galt med FA. Hvis du vil kvitte deg med en manager gjør du det fordi han ikke leverer på fotballbanen. Du gjør det ikke på grunn av det han leverer utenfor, sier han.

Og selv om England røk ut av sommerens EM-sluttspill i kvartfinalen, har Eriksson fortsatt den beste statistikken som engelsk landslagssjef på mange år.

Uten at det nødvendigvis er nok for å beholde jobben.

UNDER PRESS: Sven Göran Erikssons fremtid bestemmes på tirsdag. Utroskapsskandalene han har vært involvert i har gjort ham til en jaget mann i England. På bildet er han på vei til huset sitt etter en tur til Amsterdam i helgen. Omringet av fotografer og journalister.