Derfor fronter Tom Høgli kampanje mot søndagsåpne butikker

Redd det blir mindre tid til frivillighet i idretten.

ENGASJERT: Tom Høgli fronter en kampanje mot søndagsåpne butikker som lanseres helgen foran lokalvalget mandag 14. september.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
ENGASJERT: Tom Høgli fronter en kampanje mot søndagsåpne butikker som lanseres helgen foran lokalvalget mandag 14. september. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Tom Høgli er best kjent som fotballspiller, og tilbringer hverdagen i FC København. Men Høgli er også engasjert på andre arenaer, og idet det drar seg mot lokalvalg her hjemme, fronter 31-åringen en kampanje om søndagsfri.

Det er Arbeiderpartiet som lanserer kampanjen helgen før lokalvalget mandag 14. september.

Det begrunner han fra et idrettslig perspektiv, selvfølgelig.

Redd det blir mindre tid til frivillighet - Jeg har selv hatt så mye glede av idrett og frivillighet opp gjennom årene, og jeg er redd for at full søndagshandel vil bidra til at færre kan delta frivillig i idretten. I oppveksten var jeg og andre fullstendig avhengige av foreldre og andre voksne som kunne stille som frivillige. Uten frivillig innsats hadde jeg ikke vært på landslaget i dag, sier Tom Høgli til Dagbladet.

Og fortsetter:

- Frykten er at det skal bli mindre tid til dette ved søndagsåpne butikker. Flere må kanskje jobbe og i ytterste konsekvens får ikke foreldre følge sine barn til skirenn, fotballturneringer og andre idrettsstevner som gjerne foregår i helgene. Det at foreldrene får muligheten til å følge opp sine barn i idrett og andre interesser, er utrolig viktig. Når undersøkelser viser at dette heller ikke vil gi flere arbeidsplasser, synes jeg ikke at vi skal rokke ved denne unike dagen i Norge.

Engasjert Høgli mener at den «hellige» søndagen er viktig å bevare i samfunnet:

- Som norsk landslagsspiller i fotball, ønsker jeg bare å fortelle hvor viktig frivillig innsats har vært i min oppvekst. Det at denne viktige funksjonen i samfunnet blit utfordret ved å innføre enda en vanlig arbeidsdag, bekymrer neg. Vi er kanskje verdensmestere i frivillighet, og det må vi ta vare på.

Tom Høgli har gjort seg bemerket med sine standpunkter tidligere. I starten av måneden skrev han blant annet kronikken «Den kyniske idretten», publisert på NRK, med sine synspunkter i debatten rundt VM i Qatar som spilles i 2022.

- Jeg har aldri vært særlig aktiv i politikken, men jeg har vært interessert de siste ti årene, kanskje, sier Tom Høgli til Dagbladet.

Andre saker som opptar landslags- og FCK-spilleren er rettferdig fordeling, gode offentlige tjenester for alle, økt lønn til sykepleiere, flyktningerpolitikken, flere lærere i skolen og bekjempelse av mobbing.