Derfor frykter de ikke Haaland

Onsdag kveld skal det avgjøres om Champions League-drømmen er over for Haalands Borussia Dortmund. Hvis man tar Manchester City-spiller Joao Cancelo på ordet, blir det utfordrende for jærbuen å snu 2-1 resultatet fra første oppgjør.

Publisert

Manchester City var favoritt før kvartfinalene i Champions League mot Dortmund og seiret som forventet i første oppgjør, men bortemålet tyskerne fikk med seg kan være gull verdt.

Manchester City-forsvarer Joao Cancelo hyller Pep Guardiola før oppgjøret mot Dortmund, og hvis portugiseren har rett trenger de ikke å frykte Haaland før onsdagens dyst.

- Når vi skal møte motstanderne våre, kan vi nærmest forutse hva de kommer til å gjøre, sier Cancelo til klubbens hjemmeside.

Målgarantist

Erling Braut Haaland har som kjent banket inn utrolige ti scoringer på sju Champions League kamper.

Totalt har det blitt 33 scoringer på 34 kamper denne sesongen i den gule trøya.

Nå har den norske 21-åringen gått flere kamper uten nettkjenning, og bør få det til å løsne mot Manchester City som har en strålende sesong.

- Denne sesongen viser vi alle at vi er godt lag, og vil fortsette å kjempe om alle titlene, sier Cancelo.

Manchester-klubben har Premier League-tittelen i sin hule hånd, men har også mulighet til å gå hele veien i den engelske ligacupen, FA-cupen og selveste Champions League.

Det skal manager Pep Guardiola ha mye av æren for.

- Pep er helt fantastisk i den taktiske delen. Han tenker på hver eneste detalj ved spillet, og det hjelper oss helt enormt, forteller portugiseren.

Erling Braut Haaland ankom den tyske storklubben som kjent i 2020. Før det har det blitt svake resultater mot engelsk motstand for Dortmund.

Etter Dortmunds nederlag mot Man City forrige uke, har tyskerne spilt sju kamper i Champions League uten seier mot engelsk motstand.

Fasiten viser seks nederlag og én fattig uavgjort. Totalen viser minus ni i målforskjell.

I 2019 ble det Champions League-exit mot Tottenham Hotspur i åttendedelsfinalen, etter 4-0 sammenlagt.

Men Erling Braut Haaland og resten av Dortmund-angriperne kan skape trøbbel mot enhver motstander. Det blir spennende å se om Jadon Sancho kan være med å senke sin tidligere klubb.

Fått med deg disse scoringene?

- Eksepsjonell spiss

Manchester City-manager Pep Guardiola sparte ikke på superlativene da han beskrev den norske superspissen.

- Alt jeg kan si er at han er en eksepsjonell spiss for sin alder. Tallene snakker for seg selv. Han er en fantastisk spiller, sa Guardiola om Haaland til The Guardian.

Han var spesielt imponert over nordmannens ferdigheter foran mål.

- Å finne en spiller på hans alder, som scorer så mye mål, er vanskelig. Han kan score med venstre, høyre, på kontring, i boksen og på hodet. Han er en fantastisk spiss, sa Guardiola.

Under spanjolen ledelse denne sesongen har Man City tatt seg til EFL-finale, FA-cup-semifinale, Champions League-kvartfinale og har opparbeidet en luke på elleve poeng ned til byrival United på andreplass i Premier League.

Det er ingen klubber som har gått til topps i alle turneringene i samme sesong, og klubben blir historisk om de lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer