IKKE REDD CITY: Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
IKKE REDD CITY: Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Derfor frykter ikke van Gaal Manchester City like mye som Aston Villa

Tror laget vil være ekstra skjerpet.

(Dagbladet): Søndag braker det løs igjen - i derbyet mellom Manchester United og Manchester City. Den røde delen av byen har fått blod på tann, og ligger over de lyseblå på tabellen.

Louis van Gaal er overbevist om at vi vil få se United fra sin beste side søndag. Manageren mener det er lettere å motivere seg til en derbykamp som dette, enn det var å motivere seg før møtet med Aston Villa i forrige ligakamp.

Han peker også på spillestil som en vesentlig faktor.

- Villa var mer på defensiven, men jeg tror ikke City vil spille like defensive, og da trenger forsvaret vårt å være fokusert og skjerpet, sier van Gaal ifølge The Guardian.

Frykter ikke City Han mener Aston Villa spilte den berømte «Drillo-stilen».

- En lang ball er veldig vanskelig å forsvare seg mot. Men mot City blir det ikke mange lange baller - og det er grunnen til at jeg ikke har like stor frykt for City, til tross for at vi tapte forrige kamp mot dem, sier van Gaal.

Det første opgjøret mellom lagene i inneværende sesong endte 1-0 til City på Etihad etter scoring av Sergio Agüero. Da ble Chris Smalling utvist i det 39. minuttet.

Ikke imponert Manuel Pellegrini inntar boksen til gjestene søndag. Han har delt noen av sine tanker om motstanderen før bataljen.

- Jeg er ikke imponert, nei, fordi jeg syns Louis van Gaal har hatt en karriere der lagene alltid er offensive, lag som ønsker å vinne titler, sier Pellegrini ifølge Daily Mail.

Chileneren peker også på spilerne bynaboen har handlet før inneværende sesong.

- United kjøpte veldig mange gode spillere som Angel di Maria, Radamel Falcao, Ander Herrera, Juan Mata og Daley Blind. For meg er det merkelig at de ikke presterte tidligere i sesongen, sier Pellegrini, før han legger til:

- Men det er ingen overraskelse å se hvordan de spiller for øyeblikket.

Manchester City har vunnet de fire siste møtene med United i ligaen. Vi må helt tilbake til 2010 for å finne sist lagene spilte uavgjort. Bli ikke overrasket om det blir en vinner også søndag.