Derfor frykter jentene Sør-Korea

Vinn eller forsvinn for Norge i kveld.

• Direkte klokka 18: Norge - Sør-Korea på Dagbladet.no

PARIS (Dagbladet.no): Det er all mulig grunn til å ta kveldens motstander på alvor, selv om det kan være fristende å trekke fram et par punkter som lover godt for Norge:

• De ti siste åra har Norge bare tapt én gang mot Sør-Korea.

• Koreanerne holdt på å bli slått ut av VM, men kom seg til kvartfinalen da Spania gikk på et overraskende ettmålstap mot Polen.

Likevel:

- Jeg har stor respekt for tempoet deres, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Hurtige temposkifter

Landslagskapteinen var ikke med da Norge slo Sør-Korea med ett mål i Kina for seks måneder siden, men hun så kampen fra tribunen.

KJAPPE: Norge frykter sørkoreanernes tempo. Her er det Seongok Oh som er i skuddet mot Ungarn. Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
KJAPPE: Norge frykter sørkoreanernes tempo. Her er det Seongok Oh som er i skuddet mot Ungarn. Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX Vis mer

- De gjennomfører veldig hurtige temposkifter, noe ikke mange gjør etter dem. Det vi må utnytte, er at de er litt svakere defensivt, sier Hammerseng.

Koreanerne spiller tradisjonelt sett mye offensivt forsvar. Det er ikke bare-bare å spille etablert angrep mot dette, men Norge fikk en nyttig gjennomgang mot Frankrike. Da slet jentene med å takle det, men de håper nå at nettopp de 60 minuttene ga dem viktig ballast foran kveldens kamp.

Landslagssjef Marit Breivik gleder seg, og også hun advarer mot å ta for lett på kveldens oppgjør i den franske hovedstaden.

- De står ofte lang ut fra seksmeteren i forsvar og slår om tempoet lynhurtig. Vi må få fart på oss selv, og skal ha fokus på det før kampen. Dette blir spennende. Men du må like å ha litt spenning i livet når du holder på med dette, sier hun.

Skal angripe rommene

Men det er ikke bare asiaterne som har tempo i kroppen. Lynvingen Kari Mette Johansen spurter lett fra de fleste hvis det norske forsvarsspillet sitter og vi får gode kontringssjanser.

- Vi må være smartere i forhold til når vi kaster fra oss ballen. Det ble for mange tekniske feil mot Frankrike, de må lukes bort nå, sier venstrekanten til Dagbladet.no.

Hun regner med mange én mot én-dueller i kveld. Da må de norske jentene være kjappe i fotarbeidet og dra nytte av godt plasserte medspillere.

Derfor frykter jentene Sør-Korea

- Vi må være i konstant bevegelse, tørre å gå i rommene og bruke tid med ballen. Samtidig må vi tørre å ta duellene, sier Linn-Kristin Riegelhuth til Dagbladet.no.

Og det siste er det ingen grunn til å la være å gjøre. I snitt er de koreanske spillerne 172 centimeter høye og veier 65 kilo.

- Vi er fysisk mye sterkere enn dem og det skal vi utnytte, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk til Dagbladet.no.

• Kari Aalvik Grimsbø og Tonje Nøstvold står over kveldens kamp mot Sør-Korea.