VILLE IKKE SE LANCE: Den norske proffsyklisten Gabriel Rasch fra Team Sky valgte bevisst å ikke se Lance-intervjuet i natt. - Jeg gidder ikke bruke tiden min på det, sier han til Dagbladet.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VILLE IKKE SE LANCE: Den norske proffsyklisten Gabriel Rasch fra Team Sky valgte bevisst å ikke se Lance-intervjuet i natt. - Jeg gidder ikke bruke tiden min på det, sier han til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Derfor gadd ikke Team Sky-Rasch å se Lance-intervjuet

Valgte å ikke se dopinginnrømmelsen.

(Dagbladet): Lance Armstrong innrømmet i natt dopingbruk for første gang hos Oprah Winfrey.

Armstrong fortalte at han var dopet i samtlige sju Tour de France-seire.

Den norske sykkelproffen Gabriel Rasch (36) hos Team Sky sier han ikke ønsker å bruke mer tid på den tidligere amerikanske sykkelrytteren.

- Jeg så ikke intervjuet, og jeg hadde ikke noe behov for det heller. Det gidder jeg rett og slett ikke. Hvorfor skal jeg bruke tid på det og sitte oppe hele natta når jeg har massevis av andre ting å gjøre? Jeg har selvsagt lest og sett deler av intervjuet nå på morgenen, men jeg er skuffet over det Armstrong har gjort, og ønsker ikke å bruke tiden min på noe jeg allerede vet. Vi har jo visst at han mest sannsynlig var dopet, sier Rasch til Dagbladet.

- Hvordan er inntrykket ditt av Armstrong?

- Han framstår ikke akkurat som en angrende synder. Det jeg har fått med meg har vært som forventet. Det er selvsagt rart å se ham si det selv, og det er først og fremst skuffende, sier Rasch.

- Hva synes du om svarene til Armstrong?

- Jeg har ikke noe spesielt forhold til Armstrong, men han kan snakke for seg. Han var nok godt forberedt, sier Rasch.

Rasch skal denne sesongen sykle for britiske Team Sky. Der er han lagkamerat med blant annet Edvald Boasson Hagen.

- Jeg skjønner godt at det er stor interesse for Armstrong-saken, men det er ikke noe jeg personlig bruker energi på. Jeg orker rett og slett ikke å bruke masse tid på ham. Jeg har en nyfødt datter, og en samboer jeg heller vil bruke tiden min på. Samtidig skal jeg på ny treningssamling på Mallorca i morgen, sier Rasch, som ble far for første gang for åtte uker siden.

Her kan du lese intervjuet, ord for ord.