Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor gamblet Edvald

Ofret etappeseier i motvinden.

DETTE KOSTET! Edvald Boasson Hagen tok ut alt han hadde under den tøffeste etappen i årets Tour of Britain. Nå er han favoritt til å vinne hele rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DETTE KOSTET! Edvald Boasson Hagen tok ut alt han hadde under den tøffeste etappen i årets Tour of Britain. Nå er han favoritt til å vinne hele rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det meste gikk etter planen for MTN-Qhubeka og Edvald Boasson Hagen på den tøffeste etappen i årets Tour of Britain.

• Les også: Boasson Hagen hentet 100 meter fra streken

- Var du sikker på å holde følge med de beste klatrerne opp her?

- Sikker var jeg ikke, men jeg satt godt med og fikk litt hjelp av vinden underveis. Jeg var godt posisjonert foran bakken, så laget gjorde en god jobb der, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Beviste stigende VM-form 28-åringen har vunnet Tour of Britain før, men klatringen opp til Hartside Pass hadde han aldri brynt seg på før.

Det var opplagt at den passet gudbrandsdølen godt.

- Det var en fin bakke for meg. Den var jevn og det var ikke en speiselt bratt stigning (fem prosent i snitt over åtte kilometer, vår anm.). Det var gøy å være med helt der framme, og det beviser at formen er god.

Timingen er upåklagelig to og en halv uke før fellesstarten i Richmond.

Angrep først i sidevinden Torsdagens målgang var lagt til en åpen åsside drøye 580 meter over bakken. Vindforholdene spilte åpenbart en rolle.

I starten kom vinden fra siden og imot, og det hjalp Boasson Hagen i forsøket på å holde stand mot Wout Poels, Steven Kruijswijk og Benat Intxausti.

Boasson Hagen ble nødt til å tette luka opp til Kruijswijk og Poels på egenhånd. Deretter startet det taktiske spillet og flerfoldige angrep fra Sky-rytteren.

På de siste kilometerne kom vinden rett imot, men Boasson Hagen gamblet likevel på å angripe i den lille favorittgruppa.

- Jeg visste at det var motvind på toppen, og det var ikke mye fart i gruppa da vi kjørte oppover. Litt tidligere angrep jeg da det var vind fra siden. Jeg så målgangen lengre framme, og håpet at han (Wout Poels) skulle slite mer enn han gjorde, men åpenbart hadde han mer krefter igjen, sier Boasson Hagen som måtte tåle å bli passert av Sky-rytteren på de siste 100 meterne.

Nå må MTN forsvare trøya Med ett sekund overtok han sammenlagtledelsen i rittet.

Å hente ekstra sekunder på utfordrerne var motivasjonen for å gå all inn på de siste kilometerne.

- Jeg måtte støte for å få mest mulig sekunder. Jeg skulle gjerne hatt seieren, men Poels var for sterk i dag, oppsummerer han.

- Han er nå sekundet bak deg i sammendraget?

- Ja, men jeg skal klare å slå ham i en spurt. Det er andre jeg bekymrer meg mer for, men jeg har ikke fått tid til å studere resultatlistene ennå, sier Boasson Hagen på vei ned mot fredagens startby, Stoke-on-Trent.

Taktisk sett kunne det kanskje vært like greit om nederlenderen stakk av med trøya, torsdag.

- Da måtte i så fall de ha tatt ansvaret, men vi skal jobbe hardt for å forsvare denne. Det er verdt det, påpeker 28-åringen.

PS! Det gjenstår tre etapper av årets Tour of Britain. Boasson Hagen vant rittet selv tilbake i 2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!