Derfor går Beckham til Chelsea

Engelsk presse er i hvert fall ikke i tvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ryktene om David Beckhams retur til Premier League har rast i orkan styrke de siste ukene. Nå er Real Madrid lei, og nekter å kommentere noen av overgangsryktene som berører Real-spillere.

- Vi sier ingenting før klubben har gitt oss en offisiell bekreftelse på avtaler, så vi kommer ikke til å kommentere, sier en talsmann for klubben til The Guardian.

Ifølge avisa skal Beckham allerede ha bekreftet overfor nære venner at han ønsker å avslutte oppholdet i Spania etter sesongen. Grunnene skal være at den spanske pressen nesten utelukkende har begynt å skrive negativt om hans prestasjoner på banen, og samtidig bruker flere spaltekilometre på hans utenomekteskapelige eskapader.

Til England

Tidligere denne uka avslørte Chelsea-manager Claudio Ranieri at Londonklubben er på jakt etter både Beckham og Ronaldo. Ifølge The Guardian er i hvert fall Beckham veldig lysten på å reise tilbake til England.

Først og fremst fordi kona nekter å flytte til Spania.

Under tittelen «Adios Madrid» skriver Daily Telegraph at Beckhams finansielle rådgivere arbeider med en overgang til England. Og Chelsea.

London Evening Standard mener Chelsea er villige til å bla opp 40 millioner pund for å sikre seg Beckhams signatur. The Daily Mail mener Chelsea diskuterer en avtale med Real om å kjøpe Beckham i år, for så å leie ham ut til Real i et år.

Fordi Beckham da kan fullføre en lukrativ kontrakt med et spansk mobilselskap.

Til tross for alle de forskjellige løsningene, er engelsk presse skjønt enige om at Beckham blir kjøpt i sommer. Av en engelsk klubb. Som heter Chelsea.

Språkproblemer

Det er på det rene at Beckhams sønn Brooklyn aldri har benyttet seg av skoleplassen han har på en eksklusiv privatskole for engelskspråklige barn i Spania. I tillegg har Beckham store problemer med språket.

Da Beckham nylig ble spurt etter en kamp i den spanske toppserien om hva Real-trener Carlos Quiroz sa i pausen, svarte han:

- Jeg vet ikke. Det var på spansk alt sammen.

Med kone og barn hjemme i England blir reiseveien lang for Beckham hver gang han vil hilse på familien.

Chelsea

I den engelske toppserien er det bare tre klubber som er aktuelle for en mann av Beckhams kaliber. Chelsea, Arsenal, og Manchester United er de eneste som både har økonomi og sportslige ambisjoner store nok til å friste fotballikonet.

Manchester United er et lite sannsynlig alternativ om Alex Ferguson fortsetter som manager. Ferguson og Beckham er ikke akkurat perlevenner, og overgangsfarsen fra i fjor sommer, som endte med en overraskende Beckham-exit fra Old Trafford, glemmes ikke av den temperamentsfulle skotten på et år.

Arsenal er også en mulig arbeidsgiver. Men så langt har Arsene Wenger bare blitt lovet 15 millioner pund til spillerkjøp. Det er ikke nok til å kjøpe Beckham fri fra kontrakten i Real Madrid.

Real kjøpte ham for 25 millioner pund for et år siden, og vil garantert ikke godta å selge ham for mindre enn det. Det til tross for at kjøpet av Beckham har hatt en uvurderlig markedsverdi for Madrid-klubben over hele verden.

Dermed står Beckham igjen med Chelsea. Roman Abramovitsj har vist tidligere at det ikke skal stå på penger når det gjelder nye spillerkjøp.

I tillegg er stallen på Stamford Bridge av en så høy kvalitet at det rent sportslig ikke vil være noen nedtur for Beckham å signere for klubben.

Som 29-åring har ikke Beckham tid til å kaste bort karrieren i en klubb han ikke trives i. Derfor mener engelsk presse at Beckham blir å finne i Premier League neste år. Og på Stamford Bridge.

NED PÅ JORDA I SPANIA: David Beckhams møte med spansk jord har ikke vært helt som forventet. Derfor tror engelsk presse han returnerer til hjemlandet allerede til sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer