Derfor gikk Delio Rossi løs på sin egen spiller

- Det var en forståelig handling, sier den sparkede treneren.

(Dagbladet): I går overtok Vincenzo Guerini som ny Fiorentina-manager, etter at Delio Rossi fikk sparken på flekken etter kampen mot Novara onsdag kveld.

I dag forklarte Delio Rossi på en pressekonferanse hvorfor han gikk løs på Adem Ljajic etter å ha tatt ham av banen.

Midtbanespilleren protesterte åpenlyst og klappet sarkastisk mot treneren sin på vei til benken, og fikk et par slag etter seg som belønning.

- Det var en beklagelig handling, men den er forståelig på et menneskelig nivå. Jeg gjorde en feil og det er jeg lei meg for. Jeg betalte og vil fortsatt betale prisen for den, sier Delio Rossi, ifølge AFP.

Respekt for jobb og familie
Spekulasjonene rundt hva Ljajic faktisk sa som fikk det til å bikke over for manageren har vært mange i Italia, og forklaringene varierer fra at serberen skal ha sagt noe nedsettende om Delio Rossis sønn, til at han sa han håpet Fiorentina ville rykke ned.

Delio Rossi vil ikke gå i detalj på hva som ble sagt, men fastholder at han hadde grunn til å reagere.

- Jeg inngår ikke kompromisser på visse områder. Jeg krever respekt for meg selv, arbeidet mitt, laget jeg trener, og for familien min. Disse områdene ble utfordret, sier 51-åringen.

BEKLAGET: Delio Rossi sier han angrer på slagene, men at han hadde en grunn til å reagere. Foto: SCANPIXEPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
BEKLAGET: Delio Rossi sier han angrer på slagene, men at han hadde en grunn til å reagere. Foto: SCANPIXEPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI Vis mer

- Jeg har aldri tidligere tilllatt meg selv å slå noen, selv ikke barna mine. Jeg har aldri utgitt meg for å være noen engel, men dere kan spørre barna mine og alle spillerne jeg tidligere har ledet om hva slags type person jeg er, sier Delio Rossi.

Ljajic også straffet
Han overlater Fiorentina til Vincenzo Guerini fortsatt truet av nedrykk, men etter uavgjort mot Novaro har Viola seks poengs forsprang på øverste nedrykksplass med to kamper igjen å spille, og trenger ett poeng for å sikre plassen.

- Jobben er nesten gjort. Jeg ber fansen om å støtte spillerne og Della Valle-familien, sier Delio Rossi.

Klubbeier Della Valle har varslet at også Adem Ljajic vil få sin straff for sin rolle i opptrinnet onsdag kveld, og det virker klart at han ikke vil spille noen rolle for klubben resten av denne sesongen.

Fiorentina har forøvrig også blitt ilagt en bot på 15 000 euro for rasistiske tilrop fra supporterne, etter at en gruppe messet «Du er en sigøyner» til Ljajic etter benkeslagsmålet.