Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor gikk det galt for Johaug i den siste bakken

- Farten blir borte.

GLATTE SKI: Therese Johaug gikk en positiv prolog, men røk i kvartfinalen på den klassiske sprinten i Kuusamo. Glatte ski var noe av grunnen, ifølge henne selv. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLATTE SKI: Therese Johaug gikk en positiv prolog, men røk i kvartfinalen på den klassiske sprinten i Kuusamo. Glatte ski var noe av grunnen, ifølge henne selv. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet følger WC-sprinten.

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug overrasket mange på prologen og ble nummer ni - men allerede i kvartfinalen ble det stopp.

TV-bildene viste at Johaug slet voldsomt i den siste bakken mot mål.

- Jeg hadde litt glatte ski og måtte tidlig ut i fiskebein i den siste bakken. Da blir farten borte. Men egentlig er jeg fornøyd, sier Johaug til Dagbladet.

Johaug var sjanseløs i heat fire i kvartfinalen og kom i mål 6,1 sekunder bak vinneren Celine Brun-Lie.

Svenske Hanna Falk ble nummer to.

Men Johaug tar med seg mye positivt.

- Det virker som jeg har klart å øke toppfarten min fra i fjor og formen kjennes god ut, sier Johaug til Dagbladet.

Fem norske langrennsjenter gikk videre fra kvartfinalene: Ingvild Flugstad Østberg, Kari Vikhagen Gjeitnes, Celine Brun-Lie, Maiken C. Falla og Marit Bjørgen.

Johaug imponerte derimot ikke NRKs ekspert i Kuusamo.

- Celine Brun-Lie ser sterk ut. Hun har helt klart ambisjoner. Jeg er litt skuffet over de to andre norske (Barbro Kvåle og Johaug) i samme heat, sier NRK-ekspert Morten Aa Djupvik på direkten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling