Derfor gikk Edvald til MTN-Qhubeka

- Vi har vurdert mange store lag, sier Boasson Hagen.

SKIFTER BEITE: Syklist Edvald Boasson Hagen møtte pressen  utenfor Oslo onsdag ettermiddag. Nordmannen skal kjøre for MTN-Qhubeka de to neste årene Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKIFTER BEITE: Syklist Edvald Boasson Hagen møtte pressen utenfor Oslo onsdag ettermiddag. Nordmannen skal kjøre for MTN-Qhubeka de to neste årene Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JESSHEIM (procycling.no): Edvald Boasson Hagen møtte pressen sammen med Douglas Ryder på et hotell i nærheten av Gardermoen, onsdag ettermiddag. 

Her kunne 27-åringen fortelle at han fortsetter proffkarrieren i sørafrikanske MTN-Qhubeka etter fem år i Team Sky. Boasson Hagen har skrevet under på en toårig avtale. - Vi har vurdert mange store lag. Vi synes MTN var et interessant prosjekt og fant ut at det var riktig valg for meg. Nå gleder jeg meg til neste år. Det ligger under (Team Sky) på rangstigen, men jeg føler ikke at det er et nivå ned, sier Boasson Hagen. 

Overgangen kan ikke ses på noe annet enn en stor overraskelse etter at WorldTour-lag som Astana, Tinkoff-Saxo, Giant-Shimano, Orica GreenEDGE og Cannondale alle har arbeidet for å hente rytteren den siste tiden. 

Tar et steg ned MTN-Qhubeka er det første afrikanske prokontinentale mannskapet. De har holdt til på sykkelsportens nestøverste nivå siden 2013. Laget fikk sin hittil største seier i debutsesongen da Gerald Ciolek spurtbeseiret Peter Sagan, og vant Milano-Sanremo. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer