Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor gikk Tottenhams rekordovergang i vasken

Forhandlet til siste slutt om Moutinho.

ØVERST PÅ LISTA: Tottenham ønsket seg Portugals midtbanemann João Moutinho (t.h.), her i duell med Spanias Andres Iniesta under semifinalen i sommerens EM. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX
ØVERST PÅ LISTA: Tottenham ønsket seg Portugals midtbanemann João Moutinho (t.h.), her i duell med Spanias Andres Iniesta under semifinalen i sommerens EM. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX Vis mer


Her er sommerens overganger i Premier League

(Dagbladet): Tottenham hadde egentlig en ganske god kveld på overgangsmarkedet i går. De fikk på plass de siste brikkene i overgangen til den franske landslagskeeperen Hugo Lloris fra Lyon, og klarte å snappe Fulham-spissen Clint Dempsey fra både Liverpool og Aston Villa som også la inn bud i går kveld.

Men Tottenham-manager André Villas-Boas gikk likevel glipp av spilleren han aller helst ville ha, og som skulle fylle tomrommet etter Luka Modric - Portos og Portugals midtbanespiller João Moutinho.

- Enige om pris Ifølge The Guardian la Tottenham-formann inn et bud på 25 millioner euro (like under 20 millioner pund) i går. Det ville vært ny overgangsrekord for klubben.

Sky Sports rapporterte at klubbene skulle være enige om en enda høyere sum - 22 millioner pund.

Men noe av problemet skal ha vært at spillerens tidligere klubb, Sporting Lisboa, har krav på 25 prosent av et videresalgsbeløp. I tillegg er det en annen investor som eier 15 prosent av spilleren.

Ba om utvidet frist I tillegg ble det i løpet av den hektiske siste kvelden i overgangsvinduet flere ganger rapportert at det var problemer med de personlige betingelsene til Moutinho. Han har en lønn på trekvart million kroner i uka i Porto.

Ifølge Daily Mail løste denne biten av forhandlingene seg, men tredjeparts-investoren som eier 15 prosent av rettighetene til Moutinho ble punktet som stoppet avtalen.

Tottenham skal til og med ha forsøkt å få utvidet fristen i går kveld for å få avtalen i havn - uten å lykkes. André Villas-Boas roser klubbens innsats for å hente ønskespilleren hans.

- Dette har vært et travelt overgangsvindu, og jeg kan ikke få fullrost klubben nok for forsøkene på å hente João Moutinho. Jeg har sagt hele tiden at dette ikke var en enkel avtale, og sånn sett hadde vi aldri enorme forventninger om å få det til, sier Villas-Boas til klubbens nettside i dag.

ØNSKET GJENFORENING: Tottenham-manager Andre Villas-Boas (t.h.) hentet Moutinho til Porto i 2010. Her feirer de seieren i semifinalen i Europa League året etter. Foto: HEINO KALIS / REUTERS / NTB SCANPIX
ØNSKET GJENFORENING: Tottenham-manager Andre Villas-Boas (t.h.) hentet Moutinho til Porto i 2010. Her feirer de seieren i semifinalen i Europa League året etter. Foto: HEINO KALIS / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media