Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga damelag øker budsjettet i 2018

Derfor gir Vålerengas ukjente millioninvestor bort sponsormerket

Sponsormerket på drakta er ikke hovedsponsoren til Vålerengas damelag. Det er Glava-arvingen Ole Richard Anfinnsen.

VELDEDIGE FORMÅL: Sabona stod som hovedsponsor på draktene i 2017. Her fra cupfinalen, Vålerenga tapte 1-0 mot Avaldsnes. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
VELDEDIGE FORMÅL: Sabona stod som hovedsponsor på draktene i 2017. Her fra cupfinalen, Vålerenga tapte 1-0 mot Avaldsnes. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Glava-arvingen Ole Richard Anfinnsen er millioninvestoren bak satsingen til Vålerenga damelag. VG skrev tidligere i høst at budsjettet for 2018 var satt til 10,1 millioner. Morten Grødahl, daglig leder på damesiden i VIF, bekrefter dette.

- Vi ligger omtrent der. Vi kan si at vi har veldig god forutsigbarhet innenfor det økonomiske de neste åra, sier Grødahl til Dagbladet.

Budsjettet til nyopprykka Ranheim i Eliteserien er mellom 12 og 13 millioner, ifølge Eurosport.

For en klubb på damesiden er dette mye penger. LSK og Avaldsnes er klubbene som er nærmest Vålerenga økonomisk. I 2016 lå budsjettet til LSK på rundt 10 millioner, mens Avaldsnes sitt budsjett lå på rundt 6 millioner.

Ifølge Grødahl har midlene økt med «noen millioner» fra forrige år. Hvilke summer det er snakk om, vil han ikke uttale seg om.

- Det vi kan si er at midlene denne gangen skal bli brukt på en fornuftig måte. Vi tenker langsiktig, og derfor øker vi satsingen på talentutvikling, sier han.

Veldedige formål

Ole Richard Anfinnsen, Vålerengas investor, har vært et ukjent kort fram til nå. Fra 2008 sponset Glava-arvingen herrelaget, men skiftet til damesiden i 2013.

- Det begynte med at jeg ga bidrag ved å kjøpe meg inn som hovedsponsor, og ga sponsormerket til en veldedig organisasjon. Det har blitt en økning de siste åra. Nå gir jeg også en sum i tillegg, som skal gå til spillerkjøp og spillerutvikling, sier han til Dagbladet.

Nøyaktig hvor mye vil han ikke uttale seg om. Anfinnsen forteller at det aldri har vært noen personlig interesse for ham å gjøre seg kjent som sponsor. Derfor har han også valgt å gi sponsormerket på drakta til en organisasjon han mener fortjener det.

- De første åra var det Sykehusklovnene, nå er det bistandsorganisasjonen Sabona som pryder draktene. Det er viktig for meg å støtte andre også. Ved å gjøre dette blir de mer kjent utad, som bidrar til større interesse rundt dem, sier Anfinnsen.

Han forteller at årets sesong var under pari. Både klubben og han selv hadde målsettinger om kjemping i toppen. Vålerengas damelag endte på sjuendeplass.

- Jeg hadde større forventninger til damelaget i året som gikk. Nå er det en ny stall igjen, men jeg håper Monica Knudsen (ny hovedtrener red.anm.) klarer å «tråkle» de sammen og få dem til å yte bedre enn i fjor, sier Anfinnsen.

Toppklubb

Vålerenga Fotball damer satser. Med et budsjett på over ti millioner kroner og såkalte «proffdager» er det mange som blir tiltrukket. Isabell Herlovsen og Marte Berget valgte bort LSK for rivalen Vålerenga, Guro Pettersen og Victoria Ludvigsen gikk fra Stabæk til fordel for østkantklubben.

I går ble det også klart at Sherida Spitse, som var kaptein for det nederlandske landslaget som tok EM-gull i sommer, er klar for Vålerenga.

Det er mye som tyder på at neste år byr på store overraskelser. Stabæk Fotball har allerede mistet tre sentrale spillere i fjorårets sesong. Kantspilleren Mina Kjørum drar hjem til Fart, midtbanespilleren Victoria Ludvigsen går til Vålerenga og Trine Rønning legger opp.

Kolbotn har ansatt Trine Rønning som toppspillerutvikler i samarbeid med Solveig Gulbrandsen. Klubben håper at den duoen kan friste i kampen om spillere i Oslo-området.

Eli Landsem, nyansatt som sportslig leder på damesiden, sier det kommer flere til VIF.

- Vi får inn noen store norske profiler til, forteller hun til Dagbladet.

Også hun snakker om en mer langsiktig plan for klubben.

- Vålerenga er en ung toppklubb. De har jobba godt opp til der de er i dag, og så kommer Knudsen og jeg inn med kompetanse på hvordan vi kan ta det et hakk videre, sier Landsem.

Hun fortsetter.

- Vi vil skape en større plattform på sport som vil bli varig, og ta det inn i klubb. Slik at det ikke bare blir en døgnflue. Vi vil dreie det over til å satse mer norsk. Ha en grunnpilar, noen unge fremadstormende og krydre det med noen stjerner, sier hun.

For å få til dette, har klubben lagt om økonomipolitikken.

SJEF: Eli Landsem var tidligere landslagssjef for kvinnelandslaget til Norge. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SJEF: Eli Landsem var tidligere landslagssjef for kvinnelandslaget til Norge. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Vi betaler spillerne naturligvis mer nå, på grunn av at vi kjøper dem ut til de to proffdagene i uka. Så prøver vi også å skrive lengre kontrakter, og fordeler pengene ut fra kvalitetene til spillerne, sier Landsem.

Hun fortsetter.

- Nå er alle 100 prosent med. Det er ingen som har noen form for spesielle ordninger denne gangen, bortsett fra noen få studenter som ikke har mulighet til å bli med på proffdagene, sier hun.

Landsem satt tidligere i styret på herresiden. Dette mener hun er en fordel for samarbeidet mellom herre- og damesiden.

- Det er ikke noe økonomisk samarbeid mellom dame- og herresiden, men vi har opprettet et samarbeid på sport nå, innenfor kompetanse og medisinsk. Det er en fordel at jeg satt i styret på sport på herresiden. Vålerenga vil veldig at både herrene og damene lykkes i toppen, sier Landsem.

Enn så lenge mangler Vålerenga fortsatt noen spillere til å bli et fullkomment lag.

- Det er ikke tvil om at det er en spennende tid i vente, avslutter Landsem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!