Derfor gjør Tysklands suksess det norske landslaget bedre

- Ingenting skal sløses bort.

TYSK SUKSESS: Tarik Elyounoussi er toppscorer i Bundesliga. Hoffenheim-spissen mener han utvikler seg mye i Tyskland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TYSK SUKSESS: Tarik Elyounoussi er toppscorer i Bundesliga. Hoffenheim-spissen mener han utvikler seg mye i Tyskland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GOLDEN BAY (Dagbladet): Per-Mathias Høgmos Norge hadde få problemer med å slå Malta 3-0 på Ta' Qhali stadion i går kveld.

Seieren var bare landslagets andre på 13 kamper under Høgmo, men tre poeng i EM-kvaliken gir det norske laget en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning før nøkkeloppgjøret mot Bulgaria på Ullevaal mandag kveld.

Tre tysklandsproffer startet for Norge i går - Tarik Elyounoussi, Per Ciljan Skjelbred og Håvard Nordtveit - mens to satt på benken, i Rune Allmenning Jarstein og Håvard Nielsen.

Det viser en trend som er blitt sterkere de siste årene: Tysklandsproffene overtar for englandsproffene på det norske landslaget.

Bare tre spillere fra balløya - Joshua King, Mats Møller Dæhli og Alexander Tettey - var med i går, men til gjengjeld startet alle tre, og to av dem scoret Norges mål.

Tysk lærdom Tarik Elyounoussi, som sammen med fire andre har scoret nest flest i Bundesliga denne sesongen, forteller at det er spesielt å spille i landet som ble verdensmestre på imponerende vis i juli.

Han er ikke i tvil om at det er mye å lære i en fotballkultur som har skapt verdens beste fotballag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer