Derfor gjorde Liverpool-eieren narr av Arsenal på Twitter

- Jeg ville sende en melding, jeg var irritert, sier John W. Henry til Dagbladet.

(Dagbladet): Dagbladet fikk et møte med Liverpool-eier John W. Henry før klubbens showkamp mot Vålerenga.

 Han har vært stille i sommer, gitt svært få intervjuet og latt klubben drive seg selv. I hvert fall har det sett sånn ut fra utsiden.

Men da Arsenal la inn et bud på 40 millioner pund pluss ett pund til på Luis Suarez, sprakk det for den ellers så sindige eieren.  Da Henry hørte om budet, gikk han rett på Twitter og skrev: What do you think they're smoking over there at Emirates?

- Jeg ville sende de en melding. De sendte oss en melding, så jeg ville sende en tilbake. Jeg var irritert. Jeg skulle nok ikke ha gjort det sier John W. Henry til Dagbladet.

Han fikk aldri noe svar, men det hadde ikke amerikaneren ventet heller.

- Det ville vært idiotisk av oss å selge til noen vi konkurrerer om en plass i Champions League med, sier Henry til Dagbladet.

Spøkefull Dagbladet møtte eieren på den amerikanske ambassadens residens i Nobels Gate. Like dresset opp som alltid, et lurt smil avsluttet hver setning.

Som eier for en av verdens største klubber, fører det mye press og ansvar. Alt du blir sagt blir vridd på som en regnvåt t-skjorte på en sommerdag. Henry tenker seg godt om før han gir sine svar, godt hjulpet av en PR-rådgiver som henger over amerikaneren som en hauk.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Likevel tar Henry noen sjanser. Spøker om at han vil selge klubben hver gang de taper, og snakker gladelig om tulle-sigaren han ble avbildet med etter World Series-seieren med Boston Red Sox i 2007.

Men når det kommer til business, er mannen som har levd den amerikanske drømmen til det fulle, steinhard. Spesielt hvis du er en rivaliserende klubb som byr et spottbud på din beste spiller.

Henry kan ikke forstå at Arsenal hat tatt seg friheten til å snakke med Suarez. Liverpool-eieren mener budet ikke ga de noen som helst rettigheter.

Mangler respekt - De har ikke tillatelse til å gjøre alt de gjør. De har lite respekt, de har ikke lov til å forhandle med Suarez, som de påstår, sier liverpool-eieren.

 SNAKKER FRA LEVRA:  John W. Henry er ikke redd for å si akkurat det han tenker. Foto: Tonje Steen / Dagbladet
SNAKKER FRA LEVRA: John W. Henry er ikke redd for å si akkurat det han tenker. Foto: Tonje Steen / Dagbladet Vis mer

Og for å gni det inn, legger amerikaneren inn et ekstra stikk til rivalen.

- Jeg tror denne episoden er misforstått. Vi har vunnet flere trofeer enn Arsenal, sier Henry.

Lover at toppspilleren blir Denne uka har skudd liv i ryktet om at Suarez kommer til å dra fra klubben. Han virker desperat etter å komme seg bort, har gitt intervjuer til pressen han tidligere har uttrykt et sterkt hat til.

Det ser ikke ut til å bry John W. Henry:

- Det er helt sikkert at han blir. Suarez blir veldig viktig for oss. Han er vår toppscorer, og vi har bygd laget vårt rundt ham. Vi kommer ikke til å selge.

Blir han i klubben?

- Jeg er sikker på at han blir i klubben. Vi selger han ikke. 

Hvordan tror alt bråket rundt han påvirker resten av laget?

- Det er ikke bra for moralen i troppen. Så det burde stoppe, for resten av laget sin skyld.

Champions League-plan Liverpool har ett mål i år, skal vi tro eieren. Han vil til det gode selskap, hvor de virkelig store pengene ligger: Champions League.

- Det store målet er å komme høyt nok på tabellen til å kvalifisere oss for Champions League, sier Henry til Dagbladet.

Men eieren vet at veien fram er tøff. Flere klubber spyr rundt seg med penger. Bare Manchester City alene har snart brukt en milliard kroner i sommer.

Det irriterer John W. Henry.

 SUPPORTERTREFF:  John W. Henry tok seg god til med norske supportere på Ullevaal. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUPPORTERTREFF: John W. Henry tok seg god til med norske supportere på Ullevaal. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg har snakket mye om Financal Fair Flay, spesielt i England og Europa. Jeg viste godt om de finansielle problemene fotball har da jeg tok over Liverpool, sier Henry, og peker på høye lønninger og overgangssummer

- Det ser ikke ut som FFP fungerer. Jeg er veldig misfornøyd med at de ikke har tatt reglene seriøst, og det er også frustrerende at UEFA ikke har gjort det. De må ta opp problemet. Det burde ha fungert bedre.

Bør klubbene bli suspendert hvis de bruker for mye penger?

- For eksempel. Det burde i hvert fall bli gjort mer.

Selge klubben I sommer gikk ryktene om at FSG var på vei bort fra Liverpool. Engelske medier meldte at klubben var til salgs. Men John W. Henry røper til Dagbladet at han ikke hadde noen planer om å selge klubben.

- Nei, det er bare noen som spekulerte. Jeg tenker bare på å selge hver gang vi taper, sier Henry med et stort smil rundt munnen. Pr-hauken bruser med fjærene.,før Henry litt deserat legger til.

- Du tar humoren, sant? Noen mangler ironi.  For å svare ordentlig: Vi har ikke hatt noen planer om å selge i det hele tatt, sier Henry.